Stop snylterne på nettet 9

Stop AidOnline

Nogle gange er der nogen, der bare bliver en tand for kreative. AidOnline er seneste skud på den stamme. Eller skulle vi kalde dem udskud?

I hvert fald fungerer deres koncept ved at man stjæler indtægterne direkte for næsen af de legale annoncører på diverse websites – alt sammen i “den gode sags” tjeneste.

Den slags har man et ord for… det er tyveri!

Jeg vil kort ridse op hvad denne sag drejer sig om, og samtidig opfordre til, at du ikke selv deltager i dette seneste scam. I værste fald mener jeg også du bør boykotte de velgørende organisationer der samarbejder med AidOnline, i hvert fald indtil de kommer på bedre tanker.

Konceptet som AidOnline har lavet bygger i al sin enkelthed på, at du downloader et plugin til din browser. Dette plugin fjerne så alle reklamer fra de websites du besøger, og erstattet dem med AidOnlines egne reklamer. Argumentet er, at indtægter genereret på denne vis går (80%) til velgørende formål.

Det betyder at de websites der stiller materiale/ydelser/informationer til rådighed for dig på nettet mister deres indtægt fra deres bannerreklamer. Og du er jo ikke så dum, at du ikke ved, at intet i denne verden er gratis. Tjener man ingen penge, så må man lukke og folk mister deres arbejde.

Hvilke websites snakker vi så om?
Alle!

AidOnlines koncept er ganske enkelt snylteri af værste karat. De udnytter at andre har trafik og masser af besøgende som de kan suge løs på, uden selv at have nogen udgifter af nogen art. Og de sidste 20% af de indtægter stikker de selv i lommen.

Jeg vil anbefale dig at læse tråden her hos Thomas Rosenstand. Den forklarer i større deltalje hvad sagen drejer sig om.

Der er også tips til at blokere AidOnline ovre på Stop AidOnline.

Foreningen for Danske Internet Medier (FDIM) har givet AidOnline til kl. 17. i dag til at stoppe deres kampagne, ellers vil de forsøge sig med fogedforbud. Og jeg bidrager gerne til at sprede budskabet. Det her skal vi have lukket for med det samme. Og det selvom det er mange af de store “velrenomerede” organisationer, der støtter op omkring AidOnline.

9 thoughts on “Stop snylterne på nettet

  1. Skriv noget... WilliamJansen 4. jun 2009 14:04

    Jeg kan sagtens se snylte-argumentet (er uenig, men kan sagtens se det). Jeg kan ikke se tyveri-argumentet.

    Har du tænkt i bund over, hvad det er, du går i brechen mod?

    Her tænker jeg ikke på det konkrete niveau (AdBlockers), men på det abstrakte niveau (ejendomsretten). Når du kalder min manipulation med min computer for tyveri, så underminerer du min ejendomsret. Jeg vil gerne opfordre dig til at tage kampen mod AidOnline på andre argumenter end tyveri.

  2. Skriv noget... Jan 4. jun 2009 14:34

    Jeg vil godt erkende at prædikatet “tyveri” er min opfattelse af situationen. Denne situationer er lidt i gråzonen.

    Men jeg kan ikke se hvordan det på nogen måde kan relateres til den personlige ejendomsret. Indholdet af et website er jo ikke dit, og bliver heller ikke dit fordi du besøger det via din browser.

    Klart – du må installere de programmer på din computer som du selv synes skal være der. Det vil jeg ikke blande mig i.
    Men indholdet her på siden (og alle andre websites) er sådan set “bare” streamet ned til dig, når du besøger siden. Og det kan jeg egentlig ikke se du (eller andre) skal have nogen specielt ret til at redigere i. Det er jo gratis, og så har jeg det sådan, at så må man take it (all) or leave it.

  3. Skriv noget... John Lundgreen 4. jun 2009 14:43

    Hvem lancerer et lille program som overskriver AidOnline’s annoncer med billeder af bikini babes og fyrene fra Paradise Hotel ?

    Mon ikke det hurtigt vil være mere populært end AidOnline ?
    Og hvis det kun erstatter AidOnline’s annoncer, så vil man altså enten se det originale banner, eller en babe.

    Man burde gøre det, helt non-profit, bare for at stoppe snyltervirksomheden.

  4. Skriv noget... Jan 4. jun 2009 14:50

    Hahaha… måske du skulle videregive det råd til Stop AidOnline 😀

  5. Skriv noget... Jan 4. jun 2009 14:58

    *LOL*
    Nogen har allerede lavet grin med det på altidgratis.dk

    http://altidgratis.dk/

    😆

  6. Skriv noget... Dennis 4. jun 2009 17:39

    Lige en tand for kreativ 🙂

  7. Skriv noget... Paw Hellegaard 6. jun 2009 20:14

    Haha Ja, genialt link og underholdne læsning.. Stop AIDONLINE!

  8. Skriv noget... Jan 8. jun 2009 13:23

    Nå… ifølge dagens twitter er der nu 3 velgørende organisationer der har trukket sig fra AidOnline. Dejligt! 🙂

    Der er også efterhånden en del store websites der har valgt at blokere for brugere, der har installeret AidOnline.

Leave a Reply