Køb Lego, og Jorden går under!

Det periodiske system - i Lego

“The Story of Stuff” – En film om historien om ting. Men er det nu også det?
Filmen “The Story of Stuff” er manipulation med fakta og vildledende information til mindreårige skolebørn – hvilket jeg synes er en temmelig uheldig cocktail.

Men lad mig starte med at slå fast, at Nej, jeg har absolut intet imod Lego. Det er blot mit spinkle forsøg på en Ekstrabladsagtig overskrift 😉

Nå, men tilbage på sporet. I USA har der kørt en temmelig venstreorienteret kampagne i skolerne. En video der lærer børnene at kapitalisme er ondskaben selv. Regeringen er ond og i lommen på de store virksomheder og hele Jorden går under i morgen, hvis ikke vi alle straks konverterer til øko-hippie-ismen – verdens nyeste religion.

En gut på YouTube har påtaget sig at splitte filmen “The Story of Stuff” ad, for at påpege alle fejlene. Og det er meget godt. Det viser nemlig, at det altid kan betale sig at være overordenlig kritisk med kildematerialet, og forholde sig skeptisk til statistikker.

Når det så er sagt, så har kritikeren desværre selv en tendens til at argumentere helt ude på den yderste kapitalistiske højrefløj. Det skader af og til hans argumentation, hvor han kunne have fået pointen bedre igennem, hvis han havde brugt mindre forsimplede modargumenter.

Men det ændrer ikke på at jeg mener kapitalisten har 85% ret, og øko-evangelisten har 15% ret. Ikke i hendes temmelig forsimplede verdenssyn, men i hendes kritik af den moderne forbrugerkultur og ikke mindst formålet med reklamer. Når det så er sagt, så synes jeg alt andet lige, at det var mere på sin plads at undervise børn i fakta i stedet for nonsens propaganda og datasfusk.

Efter sigende skulle en skoleknægt i USA – efter at have set filmen – være blevet temmelig bekymret for, om Jorden ville gå under hvis han fik noget nyt Lego. Om det så er rigtigt skal jeg ikke forholde mig til. Men det gav mig da en god overskrift 😉

Men døm selv og kom med din mening…

Leave a Reply