Afklaring med B.S.

Afklaring omkring egne evner og kompetencer er som bekendt vigtigt. Mental ro og balance har alt andet lige bedre betingelser, når man er afklaret omkring disse ting. Og specielt hvis man forsøger at skabe en karriere er denne afklaring vigtig.

Derfor kan det jo undre mig, at dyrt betalte konsulenter, der er hyret til netop at skabe afklaring, er komplet ude af stand til at se værdierne, når de er placeret lige foran snuden på dem?

Jeg deltog for et godt stykke tid siden i et sådan afklaringskursus. Et kursus der var udbudt at en stort og “respektabelt” konsulenthus. De konsulenter der forestod kurset var meget markante og direkte – bare på den forkerte måde. Der blev brugt meget tid på at fortælle os, at erhvervlivet ikke regnede os for noget og, at vi ikke skulle tro vi kunne noget som helst.
Den negative propaganda var så kraftig at man næsten blev overbevist om, at det var rigtigt… men også kun næsten!

I julen 2004 fik jeg B.S. Christiansens bog “Et liv på kanten”. Det er en af de mest inspirerende og ikke mindst afklarende bøger jeg længe har læst.
Det viser sig, at jeg bruger nøjagtig de samme indgangsvinkler og principper når jeg underviser, som B.S. og hans jægerkolleger bruger. Jeg har bare ikke lært dem i jærgerkorpset.

Men hvis metoderne virker for B.S. og jægerkorpset, og de virker for mig når jeg underviser i karate, så er der ikke nogen fancy konsulent der skal fortælle mig, at det er forkert og værdiløst for erhvervslivet! Ingen skal fortælle mig, at bare fordi jeg gør det frivilligt, så er det ikke godt nok i “den virkelige verden”!

Så til de herrer der var konsulenter på kurset: Don’t ever tell me what I can’t do!

Leave a Reply