Battlestar The 2nd Coming 4

Battlestar Galactica – noget af det bedste sci-fi der nogensinde er lavet. Det har jeg skrevet om før, og vil sikkert også skrive om det igen en gang 🙂

Se, først var der Battlestar Galactica tilbage i 1978-79, der siden gik hen og blev ren sci-fi kult. På rollelisten dengang var Richard Hatch som spillede Apollo, Commander Adamas søn. Starbuck blev dengang spillet af Dirk Benedict, som mange måske kan huske fra A-Team i 80’erne.

Hatch og Benedict gjorde efter sigende en del forsøg på at genoplive Battlestar Galactica tilbage i 80’erne. Uden held.

Nu har jeg dog fået opsnust, at Hatch faktisk gjorde endnu et forsøg tilbage i 1999. Betalt af egen lomme. Det eneste der blev produceret var en godt 4 minutters trailer i ganske god kvalitet, der skulle få investorer til lommerne, så man kunne genoplive serien, nu kaldet Battlestar Galactica – The Second Coming. Det blev dog heller aldrig til noget.

Først i 2003 skete der noget, da Ron D.  Moore producerede en ny mini-serie om Battlestar Galactica, som sidenhen blev til fire sæsoners helt fortræffeligt sci-fi TV. Mørkere, mere realistisk og langt bedre karaktér dreven historiefortælling… ja… genialt sci-fi.
For at det ikke skal være løgn, så er Richard Hatch faktisk på rollelisten i den nye serie også. Kan du gætte hvem han spiller? 😉

Nå, men pointen med dette indlæg er, at du skal se Hatch’s selvproducerede trailer til BSG – The Second Coming. Så uden yderligere snak, værsgo!

4 thoughts on “Battlestar The 2nd Coming

 1. Skriv noget... Michael Østergaard 21. mar 2010 15:32

  Jeg har dog aldrig set den oprindelig serie, men var fuldstændig opslugt af den nye, som uden tvivl må være den bedste scifi-serie, jeg nogensinde har set.

  Man skal i den sammenhæng ikke glemme Caprica, der dog er af en anden genre, men giver et indblik i forhistorien for det hele.

 2. Skriv noget... Jan 21. mar 2010 15:36

  Jeg har også et øje på Caprica, men jeg er dog i tvivl om, hvorvidt det egentlig “bare” er en drame serie uden noget sci-fi?

  Men som den sci-fi nørd jeg er, så har jeg netop købt og set hele den originale serie fra 1978. Det er ok, men ikke revolutioneren. Der er dog en del elementer som tydeligvis har været inspiration til den nye serie.

 3. Skriv noget... Michael Østergaard 21. mar 2010 15:43

  Caprica er mest drama ikke ret meget sci-fi, men finder det alligevel lidt interessant at se, hvordan det hele startede med cylons 😀

  Som det er med ældre serie, så skal man glemme alt om gode effekter, og i stedet nyde charmen.

 4. Skriv noget... Jan 21. mar 2010 23:35

  Helt enig… man skal se det gamle for charmen, hyggen og morskaben. Specielt er det morsomt at se hvordan den kolde krig spillede en stor rolle i historiefortællingen i sci-fi tilbage i 60’erne og 70’erne. 🙂

Leave a Reply