Ceres Dark Ale 1

Vores lokale storbryggeri udvider sortimentet med en dark ale. På dåse? Det er jo næsten en fornærmelse at sælge dark ale på en simpel dåse.
Omvendt så laver Ceres jo ellers nogle udemærkede bajere på dåse. Jeg kan da huske at have indtaget anseelige mængder “blå bomber” til diverse fester i tidens løb. Så jeg måtte naturligvis smage på denne nye dark ale.

Vanen tro har jeg haft den hældt op i et rigtig glas. Men det er svært at nå at tage et billede, når den snehvide skumhat forsvinder SÅ hurtigt. Øllet har dog den rigtige farve, men både smag og duft er tam, og konsistensen er noget tynd pjask. Det kunne lige så godt være en engelsk ale 😉

Nu opstår så paradokset. For hvis man drikker den direkte fra dåsen, hvilket jo er rigtig, rigtig forkert… så vinder den faktisk. Man skal bare ikke tænke på den som en ale, men mere som en almindelig øl med lidt mere smag. Og i det lys er den faktisk ganske glimrende. Derimod kan den slet ikke måle sig mod andre ales skænket i det rigtige glas.

One comment on “Ceres Dark Ale

 1. Skriv noget... Jan 8. mar 2007 9:41

  Fra Netposten Business News kunne man i dag læse:

  Citat:
  “Brygmestrene i Royal Unibrew har med Royal Brown Ale ladet sig inspirere af den stolte engelske pubkultur. En fyldig og overgæret øl på 4,6 pct. med en aroma af malt, karamel og blid humle. Dens farve er mørk, rødbrun med et tykt hvidt skum. Til trods for den mørke farve har øllen en let og forfriskende smag og en eftersmag af nødder og frugt. En smuk øl, som skal nydes tempereret og af et godt glas.

  – Vores brygmestre har gjort et godt stykke arbejde med Royal Brown Ale, og vi er meget stolte af resultatet, siger marketingchef Steffen Hjermind. – Her er der en øl, der vil tiltale såvel den kræsne gane som den almindelige brede befolkning. Med lanceringen af Royal Brown Ale har vi fulgt markedstendenserne og kundernes krav, og vores forventninger til Royal-familiens nye medlem er høje, fordi interessen for specialøl også i 2007 ser ud til at stige. Vi forventer, at Royal Brown Ale kan blive markedsleder inden for sin kategori ligesom Royal Red og Royal Weiss er det inden for deres, slutter Steffen Hjermind.”

  Heh… ja det med det engelske kan jeg godt kende. Det er nemlig noget tynd pjask. Resten er vist bare fancy marketing. 😆

Leave a Reply