Coaching

Så skal der coaches!

Netop hjemvendt fra et fortræffeligt lederkursus omhandlende bl.a. coaching som metode og ledelsesværktøj, er teorien om chefen som psykopat blevet aflivet.
Under den kyndige ledelse af de herrer og erhvervspsykologer Finn Luff og Peter Richter, har jeg endnu engang fået bekræftet, hvordan jeg er som person. Det er der ikke så meget nyt i.
Men bedre endnu er den begyndende indsigt i forandringsprocesser, og hvordan det påvirker folk psykisk, jeg har fået med hjem. Og der kan coachingen som metode komme til at spille en afgørende rolle. Jeg har helt sikkert fået nogle værktøjer med hjem, som jeg kan anvende i mit job.

Men som med alt mulig andet, så skal den slags jo trænes. Så nu skal der coaches på både det ene og det andet! Til højre og venstre, ude og inde og ikke mindst når folk mindst venter det 😉

Coaching er godt nok endt på top 10 listen over hadeord på business.dk. Det er godt nok også et noget slidt ord, og der er helt sikkert langt mellem de rigtig gode coaches. Ydermere er der nok også en tendens til, at alle bare slynger ordet ud om alt muligt. Men lad mig da bare slå fast her, at coaching ikke er det samme som at udstikke en ordre.

Leave a Reply