Conficker 3

Onsdag d. 1. april går verden helt af H til. I hvert fald ifølge nogle sikkerhedsfolk i IT branchen. Og så er det ikke engang en aprilsnar.

Virus Warning

Siden sidste efterår har Conficker ormen spredt sig til mellem 9 og 15 millioner computere anslås det. Det gælder en lang række af operativsystemer fra Microsoft, helt fra Windows 2000, Windows XP, Windows Vista, Windows Server 2003, Windows 7 Beta, Windows Server 2008 samt Windows Server 2008 R2 Beta.

Indtil videre har Conficker ikke rigtig foretaget sig noget andet end at formere sig. Men det kan meget vel være “stilhed før stormen”. For d. 1. april er ormen programmeret til at “ringe hjem” og hente nye ordrer. Og hvem ved hvad de ondskabsfulde hackere har på sinde?

Nu skal det ikke gå op i doom and gloom det hele. For du kan selv sørge for at få opdateret dit Windows. Der er for længst udgivet en opdatering fra Microsoft gennem Windows Update. Helt specifikt skal du kigge efter update KB958644, som blev udgivet allerede i oktober 2008, og som forhindrer at du bliver inficeret med Conficker. Hvis du opdaterer regelmæssigt burde du for længst have installeret dette update. Men erfaring siger mig, at det er langt fra alle der opdaterer regelmæssigt.

De fleste antivirus programmer skulle også gerne kunne fjerne ormen, hvis du allerede er inficeret. Så det er bare om at køre en scan af din maskine.

Ellers er der ikke andet at gøre end at vente spændt. Personligt tror jeg dog det ender ligesom år 2000 “problemet”. Dengang løb dommedag også ud i sandet. Det gør det nu nok også denne gang…

3 thoughts on “Conficker

 1. Skriv noget... Jan 1. apr 2009 9:29

  Nå… vi er her alle sammen endnu 🙂

  Så var det nok alligevel ikke i dag verden skulle gå under.

 2. Skriv noget... Janno 6. apr 2009 13:33

  Hmmmm….

  Så vil jeg da bryde tavsheden…
  Jeg er her stadig, og min lap funker fint selvom den snart trænger til lidt mere ram.
  Men det er nu nok mig der driver lidt rovdrift med for mange ting kørende ad gangen 🙂
  Men det kender du vel selv?

  Hav en god dag Mr. Schläger

 3. Skriv noget... Jan 6. apr 2009 15:04

  Ja, det kender jeg godt. Jeg forsøger dog at skære ned på mit forbrug af ram… det tangerer jo snart et misbrug 😉

Leave a Reply