Death Magnetic 2

Kunne også være Dødens Pølse. Næsten.

Nu har jeg lyttet til Metallicas nyeste album hen over weekenden. Og jeg er ikke tilfreds. Det er Metallica så nok ret ligeglade med… men stadigvæk 😉

Anmeldelserne i diverse aviser har været ret gode. 5 ud 6 stjerner og hvad har vi. Jeg undrer mig lidt over om vi har lyttet til det samme album? Jeg giver den max 50%. Så må I selv bestemme om det er 3 ud af 6, 5 ud af 10 eller 500 ud af 1000 🙂

Positivt er det, at Metallica har lagt lyden og “the feel” fra St. Anger bag sig. Det kunne snart heller ikke blive ringere. Worst Album Ever!
Så nu er noget af deres musik hvad man med rette kan betegne som klassisk Metallica. Det er fedt, tungt og melodiøst.

Negativt er det, at de stadig har lidt spasmer fra St. Anger. Det betyder at ca. halvdelen af de nye album har træk i retning af det elendige St. Anger album. Og havde det så bare været sådan, at nogle numre var helt i St. Anger stilen, så kunne man sige, at DET nummer var ringe og springe det over.
Men nej… det er ca. halvdelen af hvert enkelt nummer! Argh!

Således sidder man og headbanger og tænker: “Damn det er fedt det her…” afløst af “Arrrgh…. skru ned for det lort”… for så igen at tænke: “Oh yeah!” Det er forvirrende. Man ved ikke helt hvor man har musikken.

Kirk Hammet er tilbage med soloer. Det er absolut heller ikke ubetinget godt. Det lyder ganske enkelt forskrækkeligt til tider. Og Gud selv – Mr. Hetfield – skriver tåbelige tekster. Det var bedre dengang har dinglede rundt i alkoholtåger. Forfærdelig ting at sige… men sådan er det nu engang. Dæmonerne for denne 45 årige familiefar til 3 børn er vist blevet drevet ud som en anmelder meget rammende skrev.

Næh kære læser… det nye Metallica overbeviser ikke. 50% er dommen!

2 thoughts on “Death Magnetic

  1. Skriv noget... Leif 17. sep 2008 6:37

    Jeg må indrømme, at jeg aldrig har været til Metallica eller nogen som helst andre former for heavy metal.

    Så jeg afholder mig pænt og elegant fra at kommenterer deres nye plade 🙂

  2. Skriv noget... Jan 17. sep 2008 13:03

    Det er ellers godt at træne igennem til Leif… altså metal generelt 🙂

Leave a Reply