ESTJ

Jeg kom lige forbi Jobindex og deres personlighedstest. Den slags er altid meget sjovt.
Testen på Jobindex bygger på Myers-Briggs typeindikator, som du kan læse mere om på linket til wikipedia, hvis du gider det.

Resultatet af testen blev, at jeg er af typen ESTJ. Jeg har nederst indsat hvad Jobindex oversætter denne persontype til.

Det er dog lidt sjovt at bemærke, at jeg på et kursus for et par år siden fik lavet en noget mere omfattende test af samme type. Der var resultatet ISTJ. Så jeg har altså ændret mig over de seneste par år. Det kan jeg kun være enig i. Om det så er til det bedre må andre vurdere 😉

Jobindex om ESTJ:

“Fokus på at strukturere opgaverne så målet bliver nået”

ESTJ-typer er ofte rationelle, loyale og beslutsomme personer, der holder af strukturering, planlægning og effektivitet. Deres talent ligger i at strukturere og få orden i tingene, så de kan gøres færdige. De er gode til at følge op på tingene og udtrykke anerkendelse over for dem, der har udført de aftalte arbejdsopgaver. De er bedst til at arbejde inden for eksisterende strukturer efter vedtagne procedurer.

For ESTJer er det vigtigt, at organisationen eller virksomheden er struktureret og velorganiseret, så der kan opbygges velfungerende procedurer for udførelse af arbejdet. Man ser derfor ofte denne type være velfungerende i hierarkiske organisationer. Ofte vil man finde ESTJer i job, hvor de kan udnytte deres evne til evne til strukturere og skabe orden i tingene hurtigt og effektivt, så målet bliver nået.

Følgende kendte personer har typen ESTJ: Colin Powell, Mike Wallace, Dronning Elizabeth I

Leave a Reply