Florida 2011 16

Nu er det snart en uge siden vi kom hjem efter 16 fantastiske dage i Florida i USA. Derfor er det på sin plads med en opsummering nu hvor alle indtrykkene er ved at have bundfældet sig.

Florida
Vi havde lagt ferien så vi startede med fire dage i Miami. Derefter lejede vi en bil og kørte nordpå til Orlando, hvor vi var i 10 dage. Til sidste kørte vi helt ned sydpå til Key West, hvor vi tilbragte det sidste to dage af ferien.

Vejret på de kanter er fantastisk. Intet mindre.
30+ grader hver eneste dag og hvis det regner, så er det hurtigt overstået (omend det er intenst mens det står på). Det kan jeg godt vænne mig til.
Orlando ligger i det der kaldes for “Lyn-bæltet” i Florida for det er det sted på Jorden, hvor der er flest lynnedslag. Der er også tordenvejr sidst på eftermiddagen/først på aftenen hver eneste dag stort set. Men det er ikke noget problem, med mindre man skal være ude i det 😉

Miami ligger længere sydpå og ud til Atlanterhavet, så der har man ikke den slags “problemer”. Det synes heller ikke at være tilfældet på Key West, som er et tropisk paradis som man ellers kun ser på film.

Hvis du nogensinde skal til USA, så skal du unde dig selv at tage forbi Florida. Det er et fantastisk sted.

Amerikanerne og mentaliteten
Det kommer nok næppe som nogen overraskelse for de faste læsere her på bloggen, er jeg er helt vildt med USA og den amerikanske mentalitet. En holdning som jeg kun er blevet yderligere bekræftet i på vores ferie.

For det første er amerikanerne enormt gæstfrie og venlige. Men derudover, så er alting bare større og vildere derovre. Der er højere til himlen og ingen synes at have hørt om Janteloven.

I love it!

  

Overalt hvor man kommer bliver man mødt med et smil, tjenerne på restauranterne sætter dig (kunden) i centrum, og generelt afvikles alting bare langt mere gnidningsfrit og til alles tilfredshed. I knivskarp kontrast til Danmark.

Bevares, USA er ikke et perfekt land, og man oplever da også nogle gange nogle bizarre ting. For eksempel går amerikanerne meget op i sikkerhed. Men prøv lige at se ham gutten på billedet i midten ovenover. Han har latexhandsker på fordi han håndterer rå fjerkræ, og det kan man jo få salmonella af. Uhaaah! Jow jow, men det er sgu da lidt underordnet, hvis det sammenlignes med, at han kan få armen spist af en alligator??!? Eller hvad?

Største oplevelse
Det er umuligt at fremhæve en enkelt ting som værende det største. Kennedy Space Center må dog ligge helt fremme i førerfeltet sammen med NFL kampe live. Men generelt så er det bare en stor oplevelse at være i USA og snuse til atmosfæren, mentaliteten og bare være en “del af det”. USA er awesome.

Største skuffelse
Den største skuffelse er ubetinget Disneyland. Disney består af 6 parker plus det løse og det koster kassen at komme ind. Vi besøgte godt nok kun to af parkerne, nemlig Disney’s Hollywood Studios og Epcot centeret, men ingen af delene imponerede. Overhovedet. Så er det altså ikke værd at give kr. 1400 for at komme ind… for ÉN dag.

Det er muligt at vores oplevelse havde været en anden, hvis vi havde valgt nogle andre parker, men det er urealistisk at vi vil gøre forsøg på at finde ud af det.

Det er helt sikkert ikke sidste gang vi skal til USA, og det er helt sikkert heller ikke sidste gang vi skal til Florida.
Jeg kan kun anbefale at prøve det… do it… do it now! 🙂

16 thoughts on “Florida 2011

 1. Skriv noget... Kim 9. okt 2011 20:56

  Enig, enig, enig!
  Florida er fantastisk. Jeg havde selv fornøjelsen af at være på ferie derovre i 2008. Der var vi også i Orlando og Miami, og det er helt sikkert heller ikke sidste gang jeg skal derover.
  Og så skal man selvfølgelig se noget live NFL når man er derovre. Det var også den primære årsag til vi valgte at tage derover i sin tid.

 2. Skriv noget... Thomas Rosenstand 10. okt 2011 15:10

  Godt at høre at I havde en god ferie – omend jeg ikke kan læse om det helt store højdepunkt: Frokosten med Charlotte og jeg 😉

 3. Skriv noget... Jan 10. okt 2011 16:58

  Jow jow Rosenstand, frokosten med jer går under: “…en stor oplevelse at være i USA og snuse til atmosfæren, mentaliteten og bare være en “del af det”.” 🙂

 4. Skriv noget... Victor 11. okt 2011 14:45

  Hej
  Fedt.
  Jeg er i Miami nu.
  Vi skal ikke til parker den her gang.

  Er der noget der kan anbefales her i Miami?
  VI skal til Sawgress, Everglades, Key West de næste par dage.

 5. Skriv noget... Jan 11. okt 2011 15:10

  Hej Victor – så vil jeg helt klart anbefale Bayside Marketplace i Miami. Det er et fedt sted for shopping og spisning. I kan også få en sejltur og se Miami fra søsiden… i speedboat hvis I har lyst.

  Absolut anbefalelsesværdigt 🙂

 6. Skriv noget... Preben 16. okt 2011 16:43

  Florida er jo et super fedt sted. Jeg har ikke selv været der (endnu) men jeg regner da med at tage derover på et tidspunkt. Har kun hørt positive ting omkring det at være i USA. Så det må da prøves 🙂

 7. Skriv noget... Jan 16. okt 2011 23:07

  Det kan da kun gå for langsomt med at komme derover Preben… hvad venter du på? 😉

 8. Skriv noget... Preben 17. okt 2011 16:37

  Det er jo ikke ligefrem billigt at tage til Florida.

  Venter til der er noget tilbud på sådan en tur 🙂

 9. Skriv noget... Ulrik M 18. okt 2011 9:58

  USA er et dejligt land, men personligt ville jeg til enhver tid vælge Europa frem for Amerika. Kultur og historie, det er noget amerikanerne ikke har 🙂

 10. Skriv noget... John Lundgreen 20. okt 2011 9:45

  @ Ulrik M,

  Arh, det er da et snævert syn på tingene.
  Den hvide mand’s historie og kulturarv i USA er ikke så udpræget, men hvis man kigger på de oprindelige kulturer, så er der en hel del der gør besøget værd.
  Selv hvis man kigger på den del af historien, europæerne har bragt derover, så er der stadig masser af muligheder, hvis man f.eks. vil kigge på Uafhængighedskrigen eller Borgerkrigen.

  Jeg har rejst europa tyndt gennem årene, og jeg synes egentlig ikke at vi har så meget mere at byde på, end USA har.
  Ja, “VI” har en længere historie i Europa, end i USA. Men jeg synes abre det er en tynd måde at se på det.

  Og så har USA altså naturen !

 11. Skriv noget... Mor 24. okt 2011 18:05

  Med hensyn til natur min gode John, så har vi godt nok ikke Grand Canyon her, men vi har en skøn natur bare i dette lille land – hvis man gider kigge efter, og ikke kun har udsyn!!!!!!!!!!!!

 12. Skriv noget... John Lundgreen 25. okt 2011 10:20

  @ Mor,

  Det siger jeg jo heller ikke at vi ikke har.
  Jeg nyder skam at holde ferie her i landet.
  Men jeg holder ikke ferie i Europa, fordi USA mangler noget.

  Og som du selv skriver:
  Ja, vi har Rebild Bakker, vi har skønne marker, og fabelagtigte kystlinier.
  Men vi HAR bare ikke Grand Canyon, Yellowstone, Everglades eller skovene ved den canadiske grænse.

  Det svarer lidt til at et lille hus kan være nok så hyggeligt og lækkert … men det bliver ALDRIG Versailles, eller Den Forbudte By i Beijing.

  Jeg er skam meget pro Danmark. når det gælder både seværdigheder og ferie. Men vil man se ting, der ikke bare er flotte og måske endda imponerende, men derimod blæser benene væk under een, og måske endda ændrer ens syn på livet, så må man nu nok trods alt udenfor vore egne grænser.

  Jeg har oplevet USA nogle gange, ligesom jeg har oplevet Østen.
  Og disse ting er i høj grad med til at præge mig til at være den person, jeg er.
  Jeg har OGSÅ rejst overalt i Europa, OG indenfor Danmark’s grænser. Og med de ting i rygsækken, kan jeg sige at den eneste naturoplevelse, jeg har haft i Europa, som kan sammenlignes med naturoplevelserne i USA, er det skotske højland.

  Møns Klint … fint.
  Rold Skov … fint.
  Hammershus … fint.
  Vesterhavet når det viser tænder … fint.
  Grenen … fint.
  Hvilen som helst bøgeskov i foråret … fint.
  Blomstrende rapsmarker … fint.
  Gudenåen … fint.

  Men det KAN ikke sammenlignes med Yellowstone, Yosemite, Bryce Canyon, Everglades, Grand Canyon, Rocky Mountains eller Mississippi.

  De er hver for sig oplevelser, men de ER i helt forskellige klasser.

 13. Skriv noget... Mor 4. nov 2011 13:10

  Nej John, det kan man sikkert ikke – sammenligne. Men behøver man det? Jeg synes jeg har haft en skøn dag, når vejret er flot, og jeg har sejlet på Silkeborgsøerne i mange timer i en gammel hjuldamper, der emmer af historie, og hvor jeg ved der ikke går en “million år” før jeg kan komme hjem, fordi det er alt for stort et område. Og så har jeg det rigtig, rigtig FINT med ikke at møde bjørne, alligatorer eller slanger.
  Men tag I bare til de “fine” steder “over there”. Prøver jeg måske også engang, men vil ikke glemme “de stille glæder” i mit lille land:)

 14. Skriv noget... Marianne Petersen 29. nov 2011 15:11

  Min kæreste kommer fra Florida, og vi har faktisk snakket om, at vi måske skal tage derhen her til jul. Det håber jeg i hvert fald, men det er jo også ret dyrt desværre 🙁

 15. Skriv noget... John Lundgreen 21. dec 2011 16:09

  @ Mor ….
  Det er jo ikke mig, der sammenligner.
  Det gør du, når jeg skriver at “USA har altså naturen!”, og du så svarer med at “vi har en skøn natur her i landet”.

  Jeg er helt enig i at vi har en skøn natur her i landet, og som sagt nyder jeg også at holde ferie her i landet.
  Men nej, man KAN ikke sammenligne “vores” natur med naturen i f.eks. USA. Det skal man lige netop heller ikke …. og derfor skal man opleve den.

  Jeg har været på de skønneste kanoture på Skjern Å, og vi har haft sommerhus på kanten af Vesterhavet. Men vi har bare ikke de store vidder, og de samme ekstremer som f.eks. USA har.
  Sammenligningen er umulig, især hvis man ikke har oplevet begge dele.

  Det svarer lidt til at beskrive Vesterhavet for en person som aldrig har set det, og så vedkommende svarer med “Vi har da også vand i badekarret”.
  Ja, begge dele er vand, og man kan drukne begge steder. Men på een eller anden måde er det så også dér, sammenligningerne stopper ;o)

 16. Pingback: Godt Nytår og velkommen til 2012

Leave a Reply