Hack forbudssverige 1

I dag er det meningen af Rigsdagen i Sverige skal stemme om et noget kontroversielt forslag, der i al sin enkelthed går ud på, at den svenske efterretningstjeneste kopierer al kommunikation i form af telefonsamtaler, mails og internettrafik til et lukket net, hvor det kan blive analyseret.

Det har naturligvis rejst en storm af protester – selv i Sverige hvor “alt” jo ellers er forbudt i forvejen, og den Svenske Rigsdags website har været under et hårdt hackerangreb siden fredag i sidste uge.

Det er nok ikke overraskende, at det er i terrorbekæmpelsens hellige navn at man nu har fremsat dette forslag om massiv overvågning af befolkningen. I Danmark har vi allerede noget lignende, dog med den klare forskel, at alt ikke bare automatisk sendes til PET. Men de skal kunne få udleveret data hvis de beder om det. At den danske lov så er hullet som en si er noget andet.

Nu er der så rygter fremme om at man vil udskyde afstemningen i Rigsdagen af frygt for, at for mange tvivlere vil stemme imod partilinjen og dermed forkaste forslaget. Men det er vist kun rygter. Det skal senere vise sig hvad der sker. 

Terroristerne og deres pak forsøger godt nok med alle midler at kvæle det frie vesten. Det skal naturligvis bekæmpes. Men hvis vi i denne kamp selv fratager vores borgere deres frihed, så har terroristerne vundet næsten helt uden kamp. Og hvem griner så i den sidste ende?

One comment on “Hack forbudssverige

  1. Skriv noget... Jan 19. jun 2008 0:18

    Først blev afstemningen udskud. Så blev der rettet lidt i teksten… og nu er loven vedtaget.

    Sådan kan det jo gå…

Leave a Reply