Hurra for friheden 8

I dag, for 65 år siden, overgav tyskerne sig. Men det er der ikke så mange der kan huske længere. Folk i dag tager friheden for givet. Ingen kan huske, at den frihed nogensinde har været truet.
Et bekymrende stort antal mennesker kan slet ikke forestille sig, at der findes andre mennesker i denne verden, der med vold og magt vil tage vores frihed fra os, hvis de på nogen måde fik chancen for det.

Vi har så meget tryghed og frihed i Danmark, at vi er blevet fede, slatne og slappe af det. Der er efterhånden ikke så mange tilbage, der er klar til at ofre sig for noget som helst. Vi er vant til at få alt hvad vi peger på, og vi vil have alting uden at skulle give noget som helst selv… og gerne mens vi ligger på sofaen… fede og mætte. 

Når man således har levet hele sit liv pakket ind i en beskyttende boble af vat og aldrig nogensinde har oplevet hverken modgang eller det, der er værre, så er det også nemt at få forkvaklet sit verdenssyn. Pludselig eksisterer der slet ikke onde mennesker. Det er kun noget man ser i Hollywood film eller læser om i bøgerne. De er ren fiktion og ammestue historier, ligesom spøgelser, trolde og sabeltigeren.

All it takes for evil to prevail is for good men to do nothing.

Tænk lige over det næste gang du ligger og piller dig i navlen og dit største dilemme består i, om du skal hoppe i jacuzzien før eller efter, du skal mæske dig i flæskesteg og brun sovs.

Hermed slut for denne 4. maj salut og respekt til dem, der engang kæmpede for, at du i dag kan nyde frihed og tryghed – og til dem, der trods alt stadig tør tage kampen.

8 thoughts on “Hurra for friheden

 1. Skriv noget... Mor 4. maj 2010 21:49

  Jeg er målløs!!! På den positive måde. Troede ikke du tænkte sådan! 🙂

 2. Skriv noget... Jan 5. maj 2010 7:56

  Hehe… jamen sådan kan det jo gå 🙂

 3. Skriv noget... Frede U 6. maj 2010 8:00

  kanon indlæg!

  Det bliver nemlig taget for givet, og da specielt i min generation. Dog er jeg uenig med dig på et punkt:
  Onde mennesker? hvem er ond? En forkvaklet soldat fanget i masse psykosen? en selvmordsbomber med en fundamentalistisk tro på sin religion? en psykotisk massemorder? nej, der er en grund til de gør hvad de gør, og den er aldrig ondskab. (det gør det selvfølgelig ikke mere iorden ;-))

  Devotion til en religion kalder jeg ikke ondskab, kun snævertsynethed. Soldat fanget i galnings massepsykose er ikke ondskab kun svaghed. Psykotisk masser morder… blød i bolden, mere end en skrue løs, men ond? nej
  ondskab er noget der er opfundet i hovedet på folk der ikke kan forholde sig til andres livssyn, og derfor gør verden til en kamp mellem dem med de sorte hatte og dem med de hvide.

 4. Skriv noget... Jan 6. maj 2010 8:28

  Som jeg skrev, der findes mennesker, der ikke kan forestille sig, at der findes andre mennesker… 😉

 5. Skriv noget... Svigermor 6. maj 2010 9:50

  Fantastisk indlæg, du burde du have sendt til medierne, og skoret kassen, det mener jeg virkelig. Godt formulert 😉

 6. Skriv noget... Rosenstand 14. maj 2010 4:04

  Hip Hurra for det indlæg – omend lidt forsinket. Som du vist nok ved, holder jeg selv den 4 maj “hellig” med lys i vinduerne. Det skylder vi dem, der gav dengang. I min familie var det en onkel, der blev skudt af Gestapo, to mostre måtte flygte til Sverige og min far var to gange millimeter fra at blive skudt af tyskerne under sabotage i København.

  I år var den speciel, fordi vi kunne vise vores nye amerikanske venner den skik. Og takke dem (deres forfædre) for vores frihed i Europa. Det var fantastisk at opleve deres glæde og stolthed over, at de ofre, som især amerikanerne (og englændere og canadiere) gav for os dengang, stadig huskes af generationer, der ikke har oplevet krigen.

  Herovre har de en talemåde, jeg er helt faldet for: “Freedom does not come for free”. Og det er sgu sandt!

 7. Skriv noget... Jan 14. maj 2010 14:53

  Ja, Amerikanerne ved godt, at friheden har sin pris og de er gode til mindes dem, der har kæmpet for det. Det synes jeg man mærker overalt hvor man kommer derovre.

 8. Skriv noget... Mor 16. maj 2010 15:01

  Netop, så du burde jo igrunden tage skikken med lysene i vinduerne 4. maj med dig. Du har da ihvertfald fået den med i bagagen hjemmefra 🙂
  Når du jo nu alligevel tænker “næsten lige” som mor. 🙂

Leave a Reply