Hvorfor fodbold sutter… 2

Normalt gider jeg overhovedet ikke se fodbold i TV. Jeg gider sådan set heller ikke spille det. Eneste undtagelse er VM – hvor jeg naivt formoder, at eliten af verdens hold er til stede og kan levere verdensklassespil. Men nej! Og her er to ting som gør fodbold til en røvelendigt spil. Begge dele kom til udtryk i de to 1/8 finaler der blev spillet i dag.

1. Italien vinder 1-0 over Australien fordi de får tilkendt et straffespark 6 sekunder før tid. Når man ser TV billederne af “forseelsen” er det helt tydeligt, at der er tale om rent skuespil og at straffesparket aldrig skulle have været dømt. Men fordi man ikke som i Amerikansk fodbold vil bruge TV billederne til at sikre en fair kamp, så får Italien foræret en sejr. Det er noget af det jeg hader mest.

2. Schweiz og Ukraine spiller 0-0 i både den ordinære og den forlængede spilletid i noget af det kedeligste fodbold ever. Begge hold spiller helt tydeligt ikke for at vinde – men mere som om de er bange for at tabe.
Her kunne man igen kigge til USA, hvor stort set alle sportsgrene har en eller anden offensiv regel. For eksempel basketball, hvor bolden skal spilles over midten indenfor 30 sekunder efter man har erobret den. Og når første bolder er over midten, så må man ikke spille den tilbage over midten igen. Altså bliver spillet hurtigt fremadrettet.

Men da man altså ikke er villige til at indføre den slags i fodbold, så forbliver spillet langsomt, kedeligt og ofte afgjort af tilfælde tåbelige dommerkendelser. Så kunne man ligeså godt rafle med en terning om hvem der skulle vinde.

Leave a Reply