Julebryg fra Bornholm

Dagens juleøl kommer fra klippeøen i Østersøen. Det kunne være Estland… men det er Bornholm 😉
Nærmere betegnet er det fra Svaneke Bryghus, der også laver en de meget få stouter jeg bryder mig om, nemlig deres choko stout.

Bornholmsk julebryg

Julebryggen fra Svaneke har et snert af stout over sig. Den er meget mørk uden dog at være sort og den har en tæt og svagt beige skum. Lækker og indbydende ser den ud, det kan ikke diskuteres.

Først undrede jeg mig over, at den ikke rigtig dufter af noget. Så blev jeg overrasket over, at den heller ikke rigtig smager af noget. Bevares, den har nogle lette undertoner af stout, det vil sige af chokolade, kaffe og brændt brød. Dog har Julebryggen har en rimelig bitterhed der afrunder “smagen” og en let cremet tekstur. Det er godt.

Men af en juleøl at være er den for tam. Det er også lige knap man får varmen af den, da den kun er på 5.7%. Næh, det må de sgu kunne gøre bedre de kære bornholmere. Det er en ommer!

Leave a Reply