Mere vil ha’ mere 34

Danmark er i problemer. Store problemer. Større end nogen vil se i øjnene. Men fortvivl ikke, Jans Skarpe vil nu tatovere de ubehagelige sandheder på dine øjenæbler, så du ikke kan undgå at se dem.

Mere vil ha’ mere
Hvad har jeg krav på? Hvor kan jeg malke den offentlige kasse? Jeg ska’ ha’… gimme, gimme, gimme!
Det er det samfund, som årtiers formynderisk kommunisme har skabt. En nation af fucking nasserøve hvis yndlingsbeskæftigelse er, at sutte hårdt på fællesskabets fede mælkefyldte patter. For vi har da krav på, at andre betaler os for at få børn; betaler os for at spille golf hver torsdag på efterlønnen; betaler os for at dyrke hvede; betaler os for, at lade være med at dyrke noget; betaling for “dit”, tilskud til “dat” og støtteordninger til “dut”.

Men patterne er tomme. De er blevet til lange sokker med en femmer i enden. Hvis den fede nærende mælk igen skal flyde, så må nogen betale for det. Men det er sjovt, som det altid er “de andre” der skal betale. For JEG skal sgu ha’ mit. Alle “mine” problemer er jo samfundets skyld, så samfundet (læs: de andre) skal bare betale – det har jeg sgu da krav på!

Men nu skal du høre. Prøv at lukke øjnene… så kan du se alt det, du har krav på!
Hvis du i dag får en eller anden form for tilskud fra fællesskabet, så pris dig lykkelig over det. For det hverken kan eller skal fortsætte. Det får ende en dag.

Ska’ du vænnes fra?
Der skal gøres op med suttekulturen. Samfundets børn skal vænnes fra. Og selvfølgelig bliver der tuden og hylen. Men sådan er det et blive voksen ældre. Snup en tudekiks og kom igang med at tage vare på dit eget liv.

Nu har regeringen og DF nedsat dagpengeperioden fra fire til to år. Og det synes jeg faktisk er i orden, selvom jeg selv, for ikke så længe siden, var på dagpenge. Men det er bare ikke godt nok. ALLE burde bidrage. Især pensionisterne, kontanthjælpsmodtagere, studerende, børnefamilier, offentligt ansatte og alle andre, der i en eller anden form sutter næring fra samfundet i dag.

Alle de obskure tilskudsordninger skal afskaffes. Det samme skal alle de ligeså åndsvage fradragsregler. Vi skal tilbage til en simplere model, hvor folk klarer sig selv, medmindre de virkelig har et reelt behov for hjælp. Der skal samfundet træde til. Ikke bare ukritisk, men med kvalificeret og konsekvent hjælp, og krav om, at man selv gør et ærligt forsøg på at få det bedste ud af ens evner og muligheder. Ikke med bevistløse og endeløse overførsler til det fede driverliv på statens regning.

Sådan, så er det sagt… sut lidt på den.

34 thoughts on “Mere vil ha’ mere

 1. Skriv noget... Frank Hellerup Madsen 26. maj 2010 23:24

  Hm, hvad skal man sige til den omgang. Evt bare:
  Hell yeah! Væk med tilskudshelvedet, de mærkelige fradrag m.m.
  Og nu vi er i gang, så lad os få et simplere skattesystem, så folk kan overskue, hvor meget de egentlig betaler i skat. Så kan det være, at der bliver bare lidt større modstand mod øgede offentlige udgifter. Bare en lillebitte smule..

 2. Skriv noget... Charlotte Rosenstand 26. maj 2010 23:27

  Godt brølt – håber det kan høres!

 3. Skriv noget... Leif 26. maj 2010 23:39

  Særdeles malerisk og underholdende skrevet, Jan, men alvoren er der selvfølgelig. Og ja, det er sgu alvor!!!!

 4. Skriv noget... Ulrik Baltzer 27. maj 2010 0:32

  Du er skræmmende tæt på et indlæg jeg selv skrev på Amino.dk. Det er sgu betryggende at se, at jeg ikke er den eneste, der har det som dig!

 5. Skriv noget... Anders Bagnegaard 27. maj 2010 1:45

  Fedt indlæg!
  Ja, det er nermest utroligt at vores øknomi ikke er mere oppe i medierne? Måske fordi folk i virkeligheden ikke forstår at statskassen også har en bund?

  Jeg tror på at det er de rige der skal bære de fattige ikke omvendt, men der er vi nok uenige.

  På trods af alt dårligt kan vi se frem til en revolution, fordi det kan umuligt blive ved med at gå sådan som det gør nu, pengene er talte.
  Det kan være at endnu en finanskrise skaber så meget innovation at vi igen har råd til at leve som vi gør.

 6. Skriv noget... Martin Nielsen 27. maj 2010 5:39

  Well said. Kunne ikke ha sagt det bedre selv, og alle der hyler i omgangskredsen burde lige få lov til at læse dine skarpe. Der er jo næsten dødsstraf hvis man siger man alligevel synes staten ikke skal betale for at nogen kan ha 5 børn når deres indkomst ikke er til det.
  Samme hvis man siger til en der lige er gået på dagpenge at det da lyder fornuftigt med nedsættelse af perioden. Fyfy ikke røre ved mine penge. Realiteterne er jo bare sådan at der skal gøres noget og helt enig at det bør være alle der hjælper til .. ung som gammel

 7. Skriv noget... Jan 27. maj 2010 8:00

  Jo tak til Thomas, Frank, Charlotte, Leif og Ulrik 🙂

  @Anders: Jeg er af den overbevisning, at der slet ikke findes rige folk i Danmark. Ikke sådan rigtigt, for det skal Skat nok sørge for får ende i en fart. Men jeg er tilhænger af en flad skat – hvilket også betyder, at de der tjener mest, bidrager mest.
  Omvendt så mener jeg også, at folk på overførselsindkomst må lære, at 50″ plasma tv og ferierejser ikke er en menneskeret, og hvis du lever på samfundets regning, så bliver der ikke råd til den slags. For som du selv nævner, der er grænser for dybden i statskassen.

  @Martin: Jeg kan se du også kender en del af dem, som mener at det altid er “de andre” der skal betale 😉

 8. Skriv noget... Flemming Møller 27. maj 2010 8:06

  Super
  du siger det vi andre tænker

 9. Skriv noget... Martin Nielsen 27. maj 2010 8:28

  Jan jeg kender en del af dem ja, også inden for egen familie – siger ikke det ikke bliver hårdt for nogen, men mange af dem som brokker sig i min kreds har planlagt god ferie, nyt stort tv eller ny bil i år – spørger man dem om de så vil undlade dette er svaret nej – de vil ikke gå ned i levestandard. Fair nok, men det skal vel ikke være på bekostning af danmark går til grunde

 10. Skriv noget... Morten Vium 27. maj 2010 10:19

  Jeg er enig et godt stykke af vejen. Hold kæft hvor er vi danskere ynkelige når økonomien kradser. Jeg fulgte de første par timer af debatten på jp.dk om regeringens spareplan: http://jp.dk/opinion/ordeterdit/article2077561.ece og nøøj den får ikke for lidt om, hvordan det er regeringens skyld, at de intet arbejde har, og at det er for dårligt, de ikke kan få 16.000 kr./måneden i mere end to år… Ingen kan dog svare på, hvor de så mener, der skal skæres. De lever i en illusion om, at regeringen kan skide penge efter behov.

  Når det er sagt så synes jeg man skal passe på med at se på børnepenge, dagpenge, SU og offentlige lønninger som rene tabertilskud. De har jo en stor værdi for samfundet.
  Offentligt ansatte laver andet end at “sutte næring fra samfundet” men skaber jo faktisk værdi for det private erhvervsliv (uddannelse, infrastruktur osv).

  Selvfølgelig skal der spares, men vi skal også huske at vi ikke har børnechecken for familiens skyld, SUen for den studerendes skyld. De gavner os allesammen.

 11. Skriv noget... Jan 27. maj 2010 10:22

  @Linse: Ja, det gælder alle!

  @Flemming: Det er netop det, jeg bestræber mig på. Altså at sige det, som mange tænker men ingen “tør” ytre. 🙂

  @Martin: Utroligt. Men hey, jeg vil også gerne have en spritny BMW 650i capriolet… ISÆR hvis nogen andre betaler for den. 😉

 12. Skriv noget... Jan 27. maj 2010 11:52

  @Morten: Jeg mener bestemt ikke at jeg ser alle de offentlige tilskud som de rene tabertilskud. Det er i hvert fald ikke min mening.

  Men jeg mener helt klart, at alle udbetalinger fra det offentlige skal komme hæftet sammen med klare krav.

  Det er helt sikkert i samfundets interesse at unge får en uddannelse. Men det betyder ikke, at SU’en skal kunne betale for daglige cafébesøg, fladskærme og drukture ad libitum.

  Jeg er også helt enig i at offentligt ansatte laver et stykke arbejde. Men som det er i dag, så er offentlig ansættelse jo næsten det samme som livsvarig løncheck uden krav om modydelser. Selv de mest uduelige folk kan/bliver ikke fyret. Samtidig virker det som om hele sektoren er fedtet ind i procedure- og dokumentationshelvede, der reelt blot sikrer, at ingen laver andet end at skubbe papir frem og tilbage. Det er en sektor uden vilje eller incitament til at optimere og forbedre. Og det er ikke i samfundets interesse. Men da vi jo betaler for et produkt, så mener jeg også vi skal stille krav om, at vi får hvad vi betaler for.

 13. Skriv noget... Morten Vium 27. maj 2010 12:33

  @Jan – Selvfølgelig skal SUen ikke betale for byture osv, men det gør den nu heller ikke (http://jp.dk/indland/indland_politik/article2079299.ece). Det er helt sikkert at studerende har det rigtig godt i Danmark, men hvilken konsekvens vil vi få hvis vi skærer i SUen? – Færre tager en lang uddannelse. Hvilken konsekvens får det hvis vi skærer i børnepengene? – Færre får mange børn. Det er meget logisk.

  Selvfølgelig skal der spares, men der bedre steder at spare: efterløn og offentligt bureaukrati. Og som du siger skal vi have nogle ledere i det offentlige, som ikke er bange for at fyre de folk, der ikke dur til noget og give en højere løn til dem som gør en indsats.

 14. Skriv noget... Jan 27. maj 2010 12:50

  Jeg synes heller ikke man skal skære i SU’en… men en fastfrysning som der var foreslået ser jeg intet problem i. At de studerende hyler over ikke at have nogen penge er der ikke noget nyt i (been there, done that, got the t-shirt). Så den undersøgelse giver jeg ikke så meget for 🙂

  Desuden er jeg overbevist om, at folk der vil have børn får dem uanset om der er statstilskud eller ej. Eller omvendt… hvis man kun sætter børn i verden fordi man kan få tilskud… så skulle man tvangskastreres.

 15. Skriv noget... Morten Vium 27. maj 2010 12:57

  Jeg ser heller ikke noget problem i at fastfryse SUen i perioder med lavkonjunktur.

  Jeg tror heller ikke der er nogen, der kun sætter børn i verden for at få tilskud (økonomisk set er det sgu en dårlig investering..), men der skal da nok være nogen, der overvejer 3. og 4. barn en ekstra gang, hvis der intet ekstra tilskud er.

  De børn får vi brug for engang når ældrebyrden for alvor rammer.

 16. Skriv noget... Jan 27. maj 2010 13:31

  De børn får vi brug for engang når ældrebyrden for alvor rammer.

  Det er jeg ikke sikker på vi gør.
  Hvis vi starter med at differentiere og afskaffe hjælpen til alle de ældre, der har masser af penge og selv kan betale, så bliver det ikke nødvendigt at “producere” flere skatteydere, som kan plukkes med topskat, misundelsesskat, bilskat og hvad ved jeg de finder på… skat-skat? 😉

 17. Skriv noget... Onkel jørgen 28. maj 2010 21:29

  sænk skatten til 20% for rige og os andre .
  nul fradrag nul skjult skat.
  så ville det blive mere gemmen skulig
  momsen skal ned 20% på luksus og 15% fødevare.
  Arbejds løs fra idag. shit:

 18. Skriv noget... Jan 28. maj 2010 23:25

  Jeg er helt enig. Det skal være meget mere gennemskueligt hvad der betales for. Det ville være fedt, hvis 20% i skat var nok, men jeg har en idé om, at det nok vil blive nærmere en 35-40%.

  Men hvorom alting er, så skulle man rydde fuldstændig op i det regelhelvede, der eksisterer i dag i Danmark.

 19. Skriv noget... Frank Hellerup Madsen 28. maj 2010 23:31

  Så vidt jeg husker, lagde Brøste-rapporten netop op til et skattesystem uden nogen fradrag og med en flad skatteprocent. Og den endte med en skatteprocent på 40.
  (Det var godt nok i midt-halvfemserne, men forudsætningerne er vist ikke ændret væsentligt sidenhen).

 20. Skriv noget... Jan 28. maj 2010 23:35

  Ja, det var vist også 40% Naser Khader og Ny Alliance foreslog, var det ikke? Jeg synes at erinde, at Khader ikke kunne regne ud, hvad 40% af 20.000 var… 😀 #fail

 21. Skriv noget... Jan 31. maj 2010 22:57

  Jeg synes I alle sammen lige skal have lidt yderligere inspiration og læsning om emnet 🙂

  Leif skriver lidt herover:
  http://leifcarlsen.wordpress.com/2010/05/30/klynkernes-korstog/

  180 grader skriver:
  http://www.180grader.dk/Politik/4-aar-paa-dagpenge-forringer-jobmulighederne

 22. Skriv noget... Thomas 1. jun 2010 6:55

  I en lavkonjunktur er der mange medarbejdere på det private arbejdsmarked der må klare sig uden lønstigninger. Derfor kan det virke grotesk at studerende og andre på overførselsindkomster ikke selv kan se det rimelige i en fastfrysning af deres ydelse i dårlige tider.

  Jeg har selv udnyttet min SU til fulde (undtagen 1 klip), men har vel allerede betalt det hele tilbage via skatten de seneste 6 år. SU skal vi være dybt taknemmelige for i DK. INGEN lande giver så mange penge til studerende som DK. Så til alle studerende, stop nu det klynkeri. Ja i er forkælede, ja i vil have til både lejlighed, byture og god mad og ja sådan var jeg da også 🙂 Derfor kan i arbejde ved siden af studiet eller optage studielån. Men sig ikke i har det dårligt….

  Og hvornår er det blevet en folkeret at få betaling for ens børn? Jo det er da hårdt når noget bliver taget væk fra en, men når det noget (børnepenge) har været en gave fra staten, ja så kan gaver altså ikke gives i al evighed. Senere hen når samfundet igen har penge, skal i nok få mere igen…

  Sådan er det i DK, alle vil have og ingen vil give.

 23. Skriv noget... Jan 1. jun 2010 12:48

  Man kan jo også se sådan på det, at man ikke kan miste noget, man ikke har.

  Folk på overførselsindkomst og andre offentlige ydelser får jo ikke frataget noget, som de har. De får bare mindre foræret fra fællesskabet.

  Men det er vel egentlig meget symptomatisk for kommunisterne, at de har ejerskabsfølelse over andre folks ting/penge.

 24. Skriv noget... Johannes Andersen 17. jun 2010 21:24

  Helt enig Thomas – jeg er selv på SU (og vel nok de næste 4 år hvis ellers tingene forløber planlagt), jeg synes det er en god idé at de fastfryser SU’en som den er nu.
  Selvom jeg da godt kan føle mig fattig så har jeg det nu meget godt, det på trods af jeg har opsagt mit deltidsjob for at blive selvstændig ved siden af studiet, og regner ikke med noget overskud de næste par år. Hvis økonomien falder sammen må jeg jo bare få mit et job, det er da ikke statens ansvar, men helt mit eget!

  Derudover forstår jeg ikke hvorfor den hjemmeboende SU er så høj som den er. Jeg har stadig at møde en hjemmeboende studerende som ikke ville kunne klare deres studie uden den SU – jo det er da fedt at få de penge, men helt ærligt, de var bedre brugt andre steder.

 25. Skriv noget... Bjørn Arne Skinnerup 18. jul 2010 20:36

  Rart at se en slægtning med gode holdninger! Tilføj, mindre snyd og bedrag, mere ansvar af den enkelte. Enhver betaler sit og kræver mindst muligt betalt af andre. Sikke mange der så vil rejse hjem ::))
  Sikke mange besparelser til: skoler, hospitaler, veje, sikkerheds tjenester m.v.
  Ikke DF’er, men af en meget gammel Vesthimmerlandsk slægt, der har betalt dyrt gennem generationer, for at indvandrerne kan have så gode og rigelige vilkår, så de kan hente familier og venner, samt venners venner hertil.

  vh
  Bjørn Skinnerup

 26. Skriv noget... Jean Clemmensen 8. sep 2010 18:19

  Sådan skal det siges. Tror bare det bliver rigtig svært med det “bondesamfund” vi stadig lever i. Vi er sgu ikke rigtig kommet videre. Næ, man burde flytte ligesom Hr. Thorborg og T.Rosenstand. De har taget konsekvensen.

  Hvis der blot var nogle politikere der ikke kun turde tænke, men også gøre det du foreslår, så var vi nået langt, men det sker nok ikke, suk!

 27. Skriv noget... tom 25. feb 2011 12:04

  Jeg er meget enig i mange af jeres synspunkter men,…det er jo ikke sådan lige til, fordi systemet er ALT for kompliceret som det er i dag! Så der er mange ting der skal ændres og reguleres, statens “tankegang” skal revideres. Her er mit lange 🙂 bidrag til debatten: menneskers historie er forskellige. da tiderne var gode, blev dem med penge opfordret til at bruge dem på hus, villa og vovhund, samtidigt med at de skulle betale mest til samfundet, og det er rigtig fint. Nu er mange af dem på dagpenge, og trods deres bidrag til samfundet er straffen, at de skal sælge ALT det, de blev opfordret til at invistere i, hvis de ikke får arbejde inden for 2 år, og det er i en tid hvor de ikke kan sælge noget, men skal være glade hvis nogen vil tage det, for at få det. For studerende er problemet, at de i mange år har brugt “patten” og ikke “suttekluden”. Mange af dem står i dag med en stærk viden, men kan ikke bruge den til noget, fordi der ikke er arbejdspladser til dem. så indtil videre har de bare været et dyrt bekendtskab. De vil gerne betale tilbage, men vel ikke som toiletrenser, hvis de har viden til at modtage en nobelpris, og vil de overhovedet være kompetente til at rense toiletter :)? Spørgsmålet er, hvor mange der overhovedet når at betale samfundet retur? Samfundet skal hjælpe de “svage” og “fattige”, ingen tvivl om det!,..det har jo selv været med til udvikle mange af dem. Jeg har selv familie, som har fået i pose og sæk, ved igennem mange år at bruge remsen “det er samfundets skyld!” i stedet for at tage sin opgave som forældre alvorlig. Der sidder for mange inkompetente mennesker i “gavestolen”. Mange ønsker en “USA” løsning, hvor man betaler for det man vil have, jeg mener en mellemløsning er den rigtige, og jeg mener det kan lade sig gøre! Feks. betaler staten til min ex, for mit barn, en husstand med ca 800.000 i indtægt og et barn,…hvad sker der? Derudover kommer mit personlige børnebidrag, hvilket er et andet emne. Jeg har klaret mig selv i 17 år (selvstændig) siden den dag jeg blev udlært, og dermed siden jeg gik ud af skolen. Jeg har kæmpet med næb og klør de seneste år, men måtte give op i dec. 2010, pga. krisen. En af de store poster og medvirkende til “faldet” var staten, afgift på afgift og ingen hjæp eller guide. For dem der ikke ved det, er selvskaber ret hårdt beskattet, og der er INGEN kære mor. Sjovt nok følger staten ikke udviklingen og nedsætter ikke, som den eneste kreditor, deres forventning til indtægt. Alle andre kreditorer, bortset fra banken, var velvillig til at hjælpe til overlevelse. Jeg piver ikke, jeg har selv valgt det, jeg prøver bare at sige, at vi skal værdsætte de virksomheder vi har tilbage, de gør en STOR indsats for samfundet. (i okt. 2010 var der over 500 konkurser) Jeg har ikke levet i sus og dus, det har aldrig været min intention, men bare at klare mig selv, og knokle for det jeg ønsker i mit liv. Straffen for mig, for mine valg, er en gæld på 500.000,- Det bliver hårdt, men jeg ønsker selv at betale, ved at finde mig et job. At få dagpenge var nærmest umuligt, selvom at jeg har betalt gennemem 17 år. For dem der ikke er gået fra selvstændig – dagpenge, kan jeg oplyse at man skal levere en BUNKE af papirer, og du bliver straffet hvis din indtægt ikke har været god, hvilket jo har været svært de seneste år, for mange. Jeg kunne dog lige skrabe sammen til max dagpenge, hvilket betyder netto 10.700,- pr. md. Lønmodtagere skal levere 3 lønsedler og så er dagpengene i hus, så der er virkelig en kæmpe forskel i måden man bliver behandlet på. Jeg tror det er en gennerel opfattelse for mange, uanset situation, at man bliver straffet for sine bidrag og gode intentioner. Jeg skal ALDRIG være selvstændig igen, efter mine oplevelser. Samfundet opildner mig ikke til det, og har samtidigt været en stor medspiller i virksomhedens fald. Min krop er brugt, mere end godt, fordi jeg altid har ment at man skulle bidrage, og det bliver man straffet for, der er ingen tak eller interesse for at guide eller hjælpe. DER mener jeg VIRKELIG at problemet ligger, moder stat giver ingen grund til at yde, uanset om du er lønmodtager eller selvstændig, heller ikke som udefra kommende dygtig læge, håndværker eller hvad du nu har at byde på. Staten har skubbet mange virksomheder til udlandet, dermed indtægt vi aldrig får glæde af. Var det ikke bedre at få 40% af en millard i stedet for 0% af en millard??? Budskabet er derfor: sæt skatten ned for alle, også virksomheder. Fjern overflødige formularer og tjek mig i hovedet og røv kommune og statsformyndere. Fjern ugennemsigtige og indlysende afgifter som alligevel er skatter. Find de store syndere som feks. Handihelp i stedet for at det skal i fjernsynet før det sker, i hvor mange år har de suttet, hvor mange millioner liter mælk ud af patten?? Forstærk bruger betalingen, feks. fjern vægtafgiften, erstat med vejafgift. Tag de “svage borgere” og dem der står uden arbejde, og giv dem individuel og kompetent hjælp. Opret statslige virksomheder som arbejder på lige vilkår med andre virksomheder, eller tilbyd noget vi aldrig får i DK via det private erhverv, det kan være Mega forlystelses parker eller Mega centre med videnskab eller lign. for alle aldre, hvor der er kælet for detaljen, det vil også give statskroner. Ja der er mange forslag man kan tilføje, men jeg håber at I forstår pointen., GIV OS FRIHEDEN TILBAGE,…STATEN SKAL TIL AT TÆNKE!!!

 28. Skriv noget... Søren Hansen"samfundsnasser" 11. apr 2011 11:26

  Helt enig. Danmark ville have meget mere overskud hvis vi afskaffede alderdommen og samfundsnassere. så jeg vil opfordre alle der ikke har medvirket til at skabe kapital til danmark
  de seneste tre år,(det vil sige at skabe vare der kan eksporteres for en større værdi end man selv har haft af importvare.)
  til at gøre som mange små samfund rundt om i verden i gammel tiden var nødsaget til eks. på grøndland under en længere og koldere vinter end forventet ville en gammel (en der ikke kan skabe noget til fællesskabet) gå ud på isen og sætte sig der så de andre kan have mad nok til resten af vinteren.

  NEJ. det ville jo selvfølgelig ikke være en løsning.
  men hvis man nu tænkte (bare en lille bitte smule) på om den nye computer, fladskærm, mobil, eller hvad det nu kan være, nu også er så nødvendig at det kan svare sig at skrotte det gamle.

  personligt har jeg lige købt, for i omegnen af 100.000 kr. kamera udstyr på en SU indtægt(4800-5365 kr. så det bliver vel i omegnen af 40% af min samlede indtægt hvilket er rigtig rigtig meget det svare faktisk til at betale skat i et land i skandinavien der hedder Danmark. der er bare det ved det hele, at det tabte værdien for omkring 20 år siden så 100.000 kr. divideret med 20 år giver 2000 kr.
  Ps. det tager lige så gode billeder nu som dengang.

  og så har der oven i købet været “SORT” arbejde involveret da et par objektiver og andet udstyr er blevet erhvervet for ydelser der har med en tidligere uddannelse at gøre.

  hov sagde jeg tidligere uddannelse.
  ja det er faktisk skruet sådan sammen i det danske system at hvis man er villig til at leve langt under fattigdomsgrænsen sågar for så lidt at man ikke kan få en almennyttig lejlighed på 1 værelse ja så kan man “FÅ EN GRATIS UDDANNELSE” pt. for mit vedkommende en kombination af segmenter fra flere henholdsvis til 900.000, 700.000 kr. og sproglige uddannelser er jeg desvære ikke informeret om hvad koster men den bekymring har jeg jo heller ikke som dansker.

  alt i alt tror jeg det danske system er meget godt skruet sammen selvfølgelig kan der være ting der skal ændres og der vil helt sikkert komme flere for verden ændre sig jo hele tiden men til at starte med kan vi jo lære lidt god moral der ville vi kunne komme langt.
  moske ikke så langt
  at vi bare kan åbne alle kaffe/kage kasser landet om
  og regne med at folk lægger det de er forpligtet til
  og kun tager hvad de er berettiget til
  men moske slipper vi af med ham der skal rende og huske folk på at smide en mønt i ny og næ
  moske også ham der skære kagen ud
  men ham der måler hvert stykke før det rækkes videre til ham der deler det ud ham slipper vi da for.

  det vil nok ikke blive den endelige løsning men det er da et godt sted at starte

 29. Skriv noget... Karsten 24. apr 2011 0:13

  Udfordrende og måske lidt skarpt indlæg – og ingen tvivl om at vores velfærdssamfund vil blive testet til det yderste de næste par år.

 30. Skriv noget... Anders 19. jun 2012 21:21

  Jeg må sige, at jeg bliver forarget når jeg hører folk sige: “Det kan ikke betale sig for mig at finde et arbejde, for jeg kan få det samme udbetalt hver måned ved at være på dagpenge, som hvis jeg arbejdede 37 timer om uge.”

  Det er ikke i orden, at samfundet er skruet sådan sammen, at det ikke kan betale sig at gå på arbejde hver dag!

 31. Skriv noget... Michael 9. okt 2012 23:42

  Det helt rigtig at der er mange der ikke spytter i den danske kasse og det kan der jo være rigtig mange grunde til, gode som dårlige.
  Jeg mener at den dansk stat er et godt sted at starte med at rytte lidt op i dvs. at folk der sidder inden på borgen og bruge vores penge til hvad de nu synes er godt for det danske land, f.eks Ellen Trane Nørby
  ( BT skrev tirsdag, at Ellen Trane Nørby havde brugt sin position til at presse kulturminister Uffe Elbæk (R) i et forsøg på at sikre statsstøtte til museet for Religiøs Kunst i Lemvig, hvor hendes egen mor, Merete Nørby, sidder i bestyrelsen.) Efter min mening så synes jeg generelt at politiker i danmark er så dyre i drift efterhånden f.eks minister pension efter 2 år man har siddet på posten og de samme mennesker så gør lidt surt for dem som sidder dårligt og har miste deres arbejdet måske pga. En finans krise!? Hmmm jeg synes sgu de rige bliver meget riger og riger og de fattigere kan sejl deres eje sø og ingen hjælp er der meget af. Bare for at se ting lidt ud over dem som sidder og sutter røv 🙂

 32. Skriv noget... Jan 9. okt 2012 23:52

  Der er ingen tvivl om, at en hel del af de folkevalgte er særdeles gode til at rage til sig… og det burde stoppes. Helst før end siden.

Leave a Reply