Meteor smadrer Jorden 22

Og det er min skyld!

Fortvivl ikke… du kan også prøve 🙂

Forskere ved Purdue University i London har udviklet en super nice meteor simulator, hvor du selv kan lege med at smadre meteorer ind i jorden. Du kan variere størrelse, massefylde, impact hastighed og ikke mindst vinklen for impact. Så er det bare at gå i gang med at simulere hvad der vil ske, hvis nu Ungdomshuset blev ramt… eller Nordkorea… eller andre steder, som ingen alligevel vil savne.

Dette fabelagtige online værktøj kan prøve ved at klikke på dette link til Jordens undergang 😉

22 thoughts on “Meteor smadrer Jorden

 1. Skriv noget... Martine Neerdal 6. feb 2011 2:07

  Ja, hvorfor vente på at den globale opvarmning og forurening ødelægger jorden, når man kan gøre det selv lynhurtigt med en meteor-simulering 😉

 2. Skriv noget... Kenneth 6. feb 2011 12:39

  Meget sjov tanke. Det vilde er jo faktisk at man engang imellem fra videnskaben hører at der “lige” kom en meteor faretruende tæt forbi jorden. Det er jo virkelig dejligt at vide hvordan man så bliver smadret, hvis der en meteor de ikke lige har opdaget. :o)

 3. Skriv noget... Jan 6. feb 2011 13:49

  NASA og JPL (Jet Propulsion Laboratory) holder hele tiden øje med himlen for at spore løse fragmenter i solsystemet i form af meteorer og asteroider.
  Man kan endda følge dem på Twitter 🙂
  http://twitter.com/#!/AsteroidWatch

  Se eventuelt mere på deres website:
  http://www.jpl.nasa.gov/asteroidwatch/

 4. Skriv noget... Rasmus 8. feb 2011 16:12

  Hej Jan

  Ganske interessant tankeeksperiment, det med Nordkorea og Ungdomshuset. Apropos steder, som ingen vil savne, vil jeg fluks hoppe ind på linket og se, om jeg kan få ram på Europark, Parkering København og Københavns Skattevæsen – og hvad jeg nu ellers kan finde på.

 5. Skriv noget... Klaus 13. feb 2011 22:39

  Hehe rigtig fedt værktøj. Nu har jeg lige haft lidt sjov med det og det er faktisk ret interessant, hvor meget ødelæggelse, hvor høje tsunamier osv. der kommer ved de forskellige størrelse meteorer 🙂

 6. Skriv noget... Tommy 14. feb 2011 16:49

  Det er rigtig gennemført lavet, jeg gad godt vide hvor lang tid de har brugt på det. Det er en super måde at få videnskabelige resultater ned i øjenhøjde, hvor dem der har betalt for forskningen kan blive beriget af den.

 7. Skriv noget... mathias 13. jan 2012 15:11

  hvor stor skal en meteor være for at udslette jorden?

 8. Skriv noget... Jan 14. jan 2012 19:07

  Det kommer lidt an på hvad du mener med at “udslette jorden”.

  Mener du som i smadre hele planeten til små stykker, eller “bare” udslettet alt liv? 😉

 9. Skriv noget... mathias 26. jan 2012 13:33

  udslette jorden (i små stykker):)

 10. Skriv noget... Jan 26. jan 2012 14:36

  Så skal du op i noget der minder om størrelsen på Månen eller større før det kan smadre Jorden til småstykker 🙂

 11. Skriv noget... mathias 2. feb 2012 13:08

  ok, tak for hjælpen..

 12. Skriv noget... Kevin 29. feb 2012 0:07

  Hej.

  Er der nogen der ved, hvor stor en meteor skal være for at kunne udslette ALT liv på jorden, og det menes helt ned til den mest simple form for liv. Er nemlig igang med et Almen Studieforberedelses projekt hvor sådan en oplysning vil være nyttig. På forhånd tak 🙂

 13. Skriv noget... Jan 29. feb 2012 0:27

  Hej Kevin,

  Det tror jeg ikke kan lade sig gøre. I hvert fald ikke hvis selve Jorden også skal “overleve” 😉

  Selv det største og vildeste meteornedslag, som kunne slå alt højere liv ihjel (mennesker, pattedyr, fisk, fugle osv.) ville alligevel ikke slå ALT ihjel.
  Insekter, bakterier og andre simple livsformer er utroligt modstandsdygtige over for snart sagt hvad som helst, så de ville sikkert overleve alligevel.

  Så eneste “mulighed” ville være at sammenstød med noget der er så stort at Jorden ville blive pluveriseret.

 14. Skriv noget... Kevin 1. mar 2012 18:17

  Okay, det fordi jeg skal se filmen Armageddon og sammenligne meteorens energi / størrelse med virkeligheden og finde ud af om det overhovedet vil være muligt for os mennesker at kunne flytte en meteor ud af kurs væk fra Jorden vha. atomvåben. I filmen nævner de at meteoren vil dræbe alt liv, så derfor søger jeg en minimal størrelse som en meteor skal have for at kunne udslette livet på jorden, men det virker lidt vanskeligt at finde ud af.

 15. Skriv noget... Jan 2. mar 2012 10:46

  Åh ja, gode gamle “Armageddon”. Glimrende film 🙂

  Men jeg tror nu nok at sætningen “dræbe alt liv” er lige lovlig Hollywood. Det har jo vist sig adskillige gange, at mikroorganismer kan overleve under selv de mest ekstreme forhold. Så hvis man virkelig skulle dræbe ALT, så mener jeg i hvert fald, at det ville kræve at “man pulveriserede” Jorden.

  Men i Hollywood er “alt liv” = “mennesker”. 😉
  Og bare fordi vi ikke overlever er ikke det samme som at alt andet falder død om. Nok snarere tværtimod.

  Den fremherskende teori omkring dinosauernes uddøen er jo netop et kæmpe meteornedslag. Det betød farvel til dinosauerne… men noget andet kom frem i stedet.

  “Liv” er utrolig modstandsdygtigt… 🙂

 16. Skriv noget... Kevin 3. mar 2012 1:01

  I see, oh well tak for dit bud. 🙂

 17. Skriv noget... Alvilda 4. mar 2012 11:50

  Du har fat på noget der – at det ville ikke være dårligt for jorden, hvis vi ”menneskerne” faldt døde om. Vi behøver ingen meteor for at ødelægge vores dejlige jord – det kan vi da sagtens selv klare – selvom jeg selvfølgelig ikke er særlig tilhænger af den idé. Risikerer man ikke at blive lettere paranoid med disse udslettelses-eksperimenter?

 18. Skriv noget... Jan 4. mar 2012 17:53

  Ah, ikke så meget paranoid. Det kan ikke betale sig at bruge tid/mentale resourcer på at bekymre sig om ting, vi ikke kan ændre på alligevel 🙂

 19. Skriv noget... Ninna 17. mar 2012 16:46

  Jeg foretrækker faktisk uvidenhed – du ved ligesom strudsen, der stikker hovedet i jorden. Ville da blive total panisk, hvis Tv-avisen kom med det budskab, at vi lige præcist havde ½ dag til at leve i, inden vi blev udslettet af en meteor – også selvom vi ikke kunne ændre noget på det.

 20. Skriv noget... Jan 17. mar 2012 17:19

  Ja, et eller andet sted kan jeg godt følge den tankegang.

 21. Skriv noget... Sally 24. mar 2012 14:53

  Jeg synes nu, at det er en ret fed tankegang. Tænk at kunne ”lege meteor”. Kan man også selv bestemme, hvor den skal ”smadre”? Så vil jeg invitere alle politikere og høje herrer til den samme fest og lade min meteor falde det sted.

 22. Skriv noget... Perle 3. apr 2012 17:06

  Ej ved du hvad Sally, der er da også de rare politikere, som tænker på folket og ønsker dem det godt…..Hvad var det nu han hed??

Leave a Reply