Mikroblogging 3

Der er havnet en del spørgsmål i min inbox omkring der dersens Twitter. Efter at jeg “skamløst” er begyndt at promovere mig selv via Twitter er der flere der har reageret. Mest af alt med: “Hvad er nu det for noget gøgl?”.

Well… det kaldes mikroblogging. Du har lige præcis 140 tegn pr. besked at gøre godt med. Det er mindre end de 160, der kan være i en SMS. Idéen er – ligesom Facebook – at du tilmelder dig som bruger. Det er gratis i øvrigt, og kan gøres på twitter.com.

Du har, ligesom Facebook, en profil, men den er noget mere skrabet. Du kan ikke som sådan finde “venner” på Twitter, men du kan begynde at følge andre, og de kan følge dig. Der en ingen tåbelige tests omkring hvilken farve du er, og hvilket dyr du helst vil strande på en øde ø sammen med og den slags. Du poster dine statusopdateringer… andre poster deres, og det hele flyder sammen i en lind strøm af “hvad sker der lige nu og her…”. Det er sgu ret cool. Især fordi du kan tilmelde din mobil til tjenesten, og så kan du opdatere din status via SMS på farten.

Jeg har nævnt det før, men nu får du den sgu lige igen for Kong Hans prins Knud 😉

Jan Skinnerup på Twitter
Amanogawa på Twitter

Go… tilmeld dig og kom igang… det bliver stort. Og det er jo ikke kun dine venner og deres “nusser med marsvinet” opdateringer du behøver at få ind. Barack Obama er på Twitter, Britney Spears, CNN… you name it.

3 thoughts on “Mikroblogging

 1. Skriv noget... mor 24. mar 2009 9:10

  Søde ven, hvis du skal bruge citater, så brug dem rigtig. Det hedder ikke en gang til for Kong Hans, men:
  En gang til for prins Knud.
  Han var bror til kong Frederik (d. 9.) og skulle have været konge efter ham, hvis ikke tronfølgeloven var blevet lavet om, så det i stedet blev Margrethe der kom til.
  Der var vist noget med noget han ikke havde forstået i en eller sammenhæng som jeg ikke lige er helt klar over eller kan huske, men deraf opstod det der med, at “vi tar den lige en gang til for prins Knud”.
  Slut på historietimen, hi.
  “Tør” du sætte den på???

 2. Skriv noget... Jan 24. mar 2009 10:34

  Kong Hans… prins Knud… ridder Løvehjerte og kejser Augustus… who cares? Jeg tror de fleste fattede pointen 🙂

 3. Skriv noget... camilla 1. apr 2009 11:08

  Det er da vigtigt at kunne sin historie, Jan. Ellers bliver dine urigtige citater ikke taget alvorligt.

Leave a Reply