NEJ, blev der sagt! 2

Bare sig NEJ!

Hvis der er ét ord i ordbogen, der er vigtigere end alle de andre ord tilsammen, så er det ordet: “NEJ!”

Prøv at sige det noget oftere…. og sig det gerne før dem du taler med overhovedet har talt færdig 😉

Her følger en guide til hvordan du bliver en kæmpe succes i dit job og hvordan du generelt bare bliver lykkelig. Alt sammen blot ved at mestre ordet, NEJ!

Forventningsafstemning
Hvis man arbejder med IT på et niveau, hvor man har indflydelse på noget, så gælder det specielt om at mestre Nej’et. Brugerne ved aldrig hvad de vil have alligevel. De vil bare have alting (uspecifikt) og de vil have det NU. I sådanne situationer skal Nej-riflen være ladet med Nej-patroner, og fingeren skal sitre på aftrækkeren, som var du en psykotisk vietnamveteran med krigstraumer.

I virkeligheden handler det om forventningsafstemning. Man må sætte sig ned og få afklaret på hvilket niveau, man ønsker at servicere brugerne. Når man har fastlagt niveauet gælder det om, at få banket brugernes forventninger et godt stykke ned under det niveau. Så får de nemlig mere end de forventer, og så bliver de glade.

Og det er i virkeligheden hemmeligheden bag enhver succes. At levere mere end folk forventer. Det gælder ikke bare indenfor IT.

Selvfølgelig skal der leveres en service så forretningen fungerer. Jeg agiterer ikke for, at IT bare skal sidde med benene oppe, armene over kors og sige nej til alting. Men man skal være knivskarp på, hvad der supporteres, og hvad der ikke gør. Og folk, der kommer rendende med helt urealistiske forventninger, skal med det samme have én med den store Nej-hammer.

I store virksomheder kalder man Nej-hammeren for en SLA (Service Level Agreement) 😉

Der er kun 24/7/365
Du kan alligevel ikke nå alting i dit liv. Sådan er det bare! Der er trods alt kun en begrænset tid til din rådighed. Det er der en del mennesker der ikke helt forstår. Men nøglen til effektiv time-management er igen det magiske ord: “Nej”.

Ingen er nogensinde blevet lykkelige af, at bruge hele deres liv på at tilfredsstille andre. INGEN. Det bliver du heller ikke! Vejen til et lykkeligt liv går gennem ordet: “Nej!”

Folk der per automatik bare siger ja til alting er ikke bare pisse irriterende, de er utroværdige idioter. Det kan godt være de ved første øjekast virker flinke og rare, men deres image kollapser hurtigt, når de ikke overholder halvdelen af deres aftaler, konsekvent aldrig når deadlines og bare generelt laver et halvfærdigt lortejob, fordi de ikke kan nå at gøre noget ordenligt.

Vælg! Prioritér! Sig nej til noget mere, og gå så 100% ind i de ting, du siger ja til.

The Art of Saying NO!
Hvis denne disciplin – at sige Nej –  havde været en kampsport, havde det heddet “Nej-jutsu”, The Art of Saying NO! Du kan også mestre Nej-jutsu. Du skal bare træne, træne, træne. Og det bedste er, at du kan starte allerede i dag… lige nu… lige her. Du bliver helt sikkert gladere af det. Prøv det.

Der er naturligvis én undtagelse: Du kan aldrig sige nej til mig 😉

2 thoughts on “NEJ, blev der sagt!

  1. Skriv noget... Per 31. jul 2009 10:44

    Tak for et godt input 😉
    Det bliver straks lagret i baghovedet – klar til brug !

  2. Skriv noget... Jan 31. jul 2009 13:58

    Er glad for at jeg kan hjælpe med at sprede det glade budskab 🙂

Leave a Reply