NFL og Twitter 7

NFL er sure på Twitter

NFL har tilsyneladende fundet sig en ny “fjende”. Amerikansk fodbold er et fedt spil og jeg glæder mig usigeligt til sæsonen går i gang igen. Men af og til har de sgu nogle mærkelige ideer i NFL. Det er ikke for sjov at ligaen har øgenavnet “No Fun League”.

Nu har de ifølge NY Times set sig “sure” på Twitter.

Der er ikke nogen sport i verden, der er så paranoide som NFL. Ok, det er måske et stort ord, men i hvert fald er de ofte meget sparsomme med oplysninger omkring spillerne, taktikkerne, valget af sko og hvilken rute de kører til stadion på kampdagen.

Så for mange NFL coaches ville det være en kamp overhovedet at skrive 140 tegn, som er Twitters begrænsning pr. tweet. But still… Både hos Packers og Dolphins har spillerne fået besked på, at hvis de bruger Twitter til noget NFL relateret, så vanker der bøder.

Bøder – NFLs svar på alt!

Det er naturligvis fordi holdene er bange for, at der slipper ting ud fra træningerne eller taktikmøderne, som pressen kan brygge historier på. Det kan man som sådan godt forstå. I disse Ekstrablads-tider bliver én fjer lynhurtigt til en kyllingefarm… med fugleinfluenza.

Men et direkte forbud – det synes jeg nu også er at stramme den.
Det burde ikke være nødvendigt overfor professionelle spillere. De burde alt andet lige have hjerne nok til at forstå, at et tweet som “Vores QB har fået trykket 3 ribben i venstre side… han spiller ikke på toppen i dag” også kan læses af deres modstandere.

Nu er de sociale medier som bekendt nok kommet for at blive. Så NFL burde forholde sig til mulighederne i stedet for bare at begrænse og forbyde. En fejl mange virksomheder i øvrigt begår i disse tider. Men i bedste NFL stil har man altså valgt at forbyde Twitter i flere klubber.

Det er måske ikke så overraskende. Spillerne må jo heller ikke fejre deres scoringer (alt for meget), så vanker der også bøder.
Gad vide hvad det koster i bøde, hvis man efter et touchdown hiver mobilen frem og laver et tweet som “Just scored TD against Patriots… like stealing candy from a baby!”?? 😉

Én ting er sikkert… jeg tweeter om NFL alt hvad jeg lyster når sæsonen går i gang igen…

7 thoughts on “NFL og Twitter

 1. Skriv noget... John Lundgreen 5. aug 2009 10:47

  *LOL* Hvis spillerne var RIGTIG smarte, kunne de jo så også bruge Twitter til at sprede falske informationer.
  Et tweet om at Brett Favre havde mistet sin gode arm i et færdselsuheld, kunne måske endda brede sig så meget at det ville få indflydelse på odds for hvor mange TD, han kaster i en match …… og det kunne man så efterfølgende bette på 🙂

 2. Skriv noget... Jan 5. aug 2009 11:31

  Jeg er helt 110% sikker på, at der er en regel om at NFL stillere ikke må bette på NFL nogen steder. Så vanker der også bøder 😉

 3. Skriv noget... Lisa 5. aug 2009 12:00

  Nu er det jo ikke så ofte, at nogen kan lave et tweet med “Just scored TD against Patriots… like stealing candy from a baby!”
  Det bli’r i hvert fald en seahawks spiller, der skriver det 😉

 4. Skriv noget... Lisa 5. aug 2009 12:03

  Der skulle selvfølgelig stå “næppe en seahawks spiller, der skriver det” 😀

 5. Skriv noget... Jan 5. aug 2009 12:12

  Ja, ja Lisa… hvad hjertet er fuld af, flyder munden over med 😀

  Det bliver da så nemt, at selv Seahawks kicker kunne skrive et tweet om, at score TD mod Patriots 😉

 6. Skriv noget... John Lundgreen 5. aug 2009 14:40

  Ja, enhver kan jo skrive det, men det ville være en løgn i samme kategori som at Favre’s arm er faldet af 😉

 7. Skriv noget... Sebastian Gullak 7. mar 2012 17:01

  Man kan vel regne med, at de endelige har indset og accepteret at udviklingen hele vejen igennem, fratager kontrol fra virksomheder. Det handler selvfølgelig om at lytte og interagere i stedet for old school påvirkning. Den hopper folk bare ikke på længere!

Leave a Reply