Santa C Ale fra Ørbæk

Det er ved at være temmelig lang tid siden jeg har anmeldt en øl. Men nu er det jul, og så skal der anmeldes nogle juleøl. Vi starter med Santa C Ale fra Ørbæk på Fyn. Det er dem, der også har lavet Fynsk Forår, som er ganske fortrinelig.

Santa C. Ale

Santa C Ale er dyb ravgylden i farven og lettere ugennemsigtig, som om den er ufiltreret. Den har en tynd omgang råhvid skum uden særlig fylde eller karaktér. Faktisk minder den lidt om en tynd Julehvede fra Indslev. Bare ikke helt ligeså god. Men nu er Julehvede jo også helt i særklasse 😉

Stikker man næsen ned i glasset så mødes man af en tør duft af halm, krydderier og en snert af citrusfrugter. Den har et flygtigt og meget let strejf af juleduft, mens smagen er godt balanceret uden dog at gøre udslag i nogen spændende retninger.

Teksturen er til den flade (engelske) side, uden at være helt så tam, dog med en let cremet karaktér i eftersmagen. Men alt i alt, er Santa C Ale en ufarlig juleøl til de forsigtige (nybegyndere) ud i specialøls universet. De siger på etiketten, at den egner sig godt til det danske julebord, men det er der så en hel masse andre øl, der også gør. Santa C Ale er naturligvis klart bedre end Tuborg Julebryg, men den er ikke noget specielt.

Leave a Reply