Ska’ du ha’ WSUS? 2

WSUS

WSU-hvaffor-noget-siger-du?
Der er hverken tale om noget underlødigt eller gode gammeldags tæv, men derimod om Windows Server Update Service, eller WSUS. Og det skal du da ha’!

Det er ikke fordi jeg sælger det, for det er gratis. Noget så underligt som et Microsoft produkt, der rent faktisk er gratis. Så det er i hvert fald ikke økonomichefen der skal stå i vejen for anskaffelsen af WSUS, det er helt sikkert.

Lad mig starte med at slå fast, at privatpersoner ikke har noget at bruge WSUS til. Der er tale om et produkt til små, mellemstore og til dels også større virksomheder. Den helt fundamentale kravsspecifikation er en Windows Server 2003 SP1 eller Windows Server 2008 til at køre WSUS på.

WSUS gør i alt sin enkelthed det, at den downloader Windows Updates fra Microsoft til din lokale server. Den downloader naturligvis kun dem, du beder den om at downloade. Du sætter flueben i de kategorier du ønsker at holde opdateret, og så klarer WSUS’en resten. Der er ligesom ingen grund til at downloade opdateringer til en SQL server, hvis ikke du har en.

Når du har konfigureret din WSUS til at hente opdateringer fra Microsoft skal du have dine klient PC’ere konfigureret til, at hente deres opdateringer fra din WSUS. Her er Group Policies Objects (GPO) din bedste ven i verden. Når du har smidt en GPO ud på dine klinter bliver din WSUS et centralt udrulningspunkt for opdateringer i din virksomhed. Desuden vil dine klienter rapportere ind til din WSUS om deres status. Således har du hele tiden et godt overblik over virksomhedens maskiner og deres status hvad angår Windows Updates

Det kan snart ikke blive meget nemmere. Systemet har mange indstillingsmuligheder og kan konfigureres på snart sagt alle mulige og umulige måder. Så hvis du vil have en fundamental kontrol over Windows Update niveauet på dine maskiner, så skal du have en WSUS. Der er ingen vej uden om. Og har du en lidt større virksomhed med flere kontorer rundt omkring i Danmark/Verden, så installerer du bare WSUS på flere servere rundt omkring. No problemo.

Så hvad venter du på?
Du har måske allerede en WSUS installeret?

2 thoughts on “Ska’ du ha’ WSUS?

  1. Skriv noget... Daniel Bahl 17. aug 2009 21:17

    Man kan også tage et kig på Videoguider herom på Videomonster.dk – WSUS

  2. Skriv noget... Jan 17. aug 2009 21:31

    Øv… man skal være medlem for at kunne se den video siger den?

Leave a Reply