Skuden synker 14

Skibet har fået slagside. Hun tager vand ind. Der er ild på dækket. Kølen er knækket. Bovporten er faldet i vandet. Adskillige dæk er oversvømmet og en kæmpe bølge er på vej fra øst. Velfærds-luksus-lineren er stødt på realiteternes isbjerg. Danmark = Titanic II. 

Rundt omkring på skibet er dovne og møgforkælede passagerer begyndt at hyle over, at der ikke er solvogne nok. Bufffeten er kold, og drinks bliver ikke leveret hurtigt nok af tjenerne. Ikke nok med det, så er der også kø ved toiletterne! “Det kan ikke være rigtigt…” siger de, mens de bebrejdende spejder efter servicepersonalet. Men servicepersonalet har frygteligt travlt… med at holde betalt frokost, feriefridage, betalt barsel, efterløn og alt muligt andet. De kan sørme ikke belemres med at arbejde.

Oppe i loungen sidder de fede pampere. Levebrødspolitikere, fagforeningsfolk og ikke mindst Villy og Helle. De har ikke for alvor opdaget at der er noget galt endnu.
Den tiltagende uro blandt passagererne forsøges dæmpet ved at love, at man vil stjæle penge (og solvogne) fra dem, som febrilsk forsøger at pumpe vand ud af skibet. Alle dem, der kæmper en kamp for at redde skuden fra det endelige forlis skal straffes. Der skal skat og afgifter på at pumpe vand, for det har vi ikke brug for. Vi skal have flere over i servicepersonale-foreningen. For der mangler jo solvogne!

Jeg lader lige billedet stå et øjeblik…

Nå, men vi skal jo fokusere på det positive. Og der ER faktisk én positiv ting ved dette skibsforlis. For når det endelig går op for dem, at deres skude er ved at synke, så vil de opdage, at redningsbådene for længst er forsvundet. Dem har vi der pumpede vand nemlig nappet. Vi kan nu fra sikker afstand observere hvordan de fede pampere, fagforeningerne, de dovne og forkælede lider en langsom og iskold død i realiteternes ubamhjertige hav.

Splitte mine bramsejl og bon voyage!

14 thoughts on “Skuden synker

 1. Skriv noget... Leif Carlsen 28. okt 2010 12:37

  Det er desværre en meget retvisende billede som du tegner af vores synkende velfærdsskude.

  Jeg tænker ofte, at det virker som om at landet nærmest skal gå fallit, før end at “folket” forstår alvoren, og erkender at Villy og Helles plan aldrig kommer til at virke. For der er ganske enkelt ikke råd til at lade den offentlige sektor vokse yderligere, hverken nu og da slet ikke i fremtiden.

  Den offentlige sektor og hele velfærdsforbruger-tankegangen bliver nødt til at gennemgå en enorm hestekur med meget store reformer. Og så skal gamle dyder som at yde før man kan nyde på mode igen!

 2. Skriv noget... Jan 28. okt 2010 19:46

  På den lange bane er det nok desværre sådan, at der skal “lig på bordet”, før alvoren går op for dem, der er valgt til at tage ansvar.

 3. Skriv noget... Frede U. 29. okt 2010 11:52

  ho ho ho… Politisk mudderkastning… det er skønt. Du har et dejligt malende sprog (på lige fod med politikere), du fremfører dine synspunkter godt (på lige for med politikere) og du underbygger intet (på lige for med politikerer).

  Meget underholdende læsning.. en af de ting JEG er træt af ved dansk politik er mudderkastning og indholdsløs retorisk velstruktureret udenomssnak…
  Det kunne være spændende at høre mere specifikt hvad du tænker om tingene.

 4. Skriv noget... Jan 29. okt 2010 12:20

  Du bliver nødt til at læse indlægget igen Frede, for alt hvad du efterspørger findes allerede 🙂

 5. Skriv noget... Frede U. 29. okt 2010 19:51

  Jeg forstår hvad du mener, men… det orker jeg simpelthen ikke at diskuterer skriftligt
  Den tror jeg lige vi tar over en øl 😉

 6. Skriv noget... Hans 29. okt 2010 21:11

  Sjov indgangsvinkel da har til tingene

 7. Skriv noget... Jonas Berg 29. okt 2010 23:24

  Hmm.. Dette er jo bare en omgang tågesnak.. Helle og Villy kan da på ingen måde bebrejdes for den siddende regerings politik?

  Hvad er der galt med velfærdssystemet, altså den systematiserede næstekærlighed? Det er da udelukkende folks egocentrerede kræve-mentalitet, der er problemet? Altså den selvfede middelklasse, der tror, at offentlige tilskud er en menneskeret, selvom man har villa og Volvo og en hustandsindkomst over 500K.

  Folk som dig glemmer altid at nævne konsekvenserne af jeres “reformer” (jeres kodeord for stramninger, besparelser og privatiseringer): Konsekvenserne er bl.a. flere ufaglærte, flere fattige, mere voldelig berigelseskriminalitet og mennesker, der ligger og dør i rendestenen.

  Og den øvre middelklasse og eliten.. De penge, de sparer ved skattelettelser og afvikling af de solidariske sikkerhedssystemer.. Ja, de penge kommer overklassen til at betale alligevel.. Ude i deres hvide luksusghettoer i forstæderne.. Til sikring af deres huse, til alarmsystemer, til vagtværn, til deres børns uddannelse, til privathospitaler og til forsikringer..

  Men det er åbenbart dit drømme-scenarie – Eller hvad?

  Jan, hvor var du i perioden fra 2003-2008 hvor hele den danske middelklasse kørte i over-gear for lånte penge med sikkerhed i falsk friværdi? Hvorfor hørte man ikke din stemme i protest mod vanviddet?

 8. Skriv noget... Jan 30. okt 2010 14:29

  @Jonas
  Problemet med velfærdssystemet er, at det støtter alt for mange, med alt for meget.

  Folk der kan klare sig selv skal ikke have noget som helst fra staten. Så hvis man afskaffede alle de tåbelige tilskudsordninger, kunne man meget nemmere opretholde et system, der rent faktisk var til hjælp for dem, der havde reelt brug for det. Samtidig kunne man spare milliarder som kunne komme os alle sammen til gode i skattelettelser.

  Det er nu en gang et faktum, at det er de privatansatte der skaber værdierne i samfundet. Og så længe der bliver færre og færre privatansatte på beskostning af flere og flere offentlige ditto, så fosser vandet ind igennem hullerne i skuden.

  Derfor er man nødt til én gang for alle at få lappet huller og få den store majoritet af tilskudsnassere “druknet”… eller også må de lære at “svømme” selv.

  Men det eneste du hører Helle og Villy snakke om, er at lave endnu større huller i skroget og yderligere beskatte dem, der bringer værdi til samfundet.
  Det skal ikke være nogen hemmelighed, at den siddende regering er svag. Den burde for længst have strammet alvorligt op. Men fremadrettet kan det ikke bruges til ret meget. Enten lapper man hullerne eller også synker skuden. Helle og Villy er næppe redningen fremadrettet…

 9. Skriv noget... Henrik Nielsen 3. nov 2010 13:15

  Flot skrevet… og rigtigt godt ramt! Jeg siger nogle gange halvt i spøg til mine unger, at de godt kan begynde at lære kinesisk, jeg håber ikke jeg får ret!

 10. Skriv noget... Jan 3. nov 2010 18:03

  Det tror jeg “desværre” bliver nødvendigt Henrik. Måske ikke lige dine børn… men længere ude i fremtiden.

 11. Skriv noget... sebastian 3. nov 2010 20:26

  Egentlig et rigtig flot billed. Jeg har rejst langs afrikas vestkyst og her ser du ofte dette syn.

 12. Skriv noget... Henrik Andersen 10. nov 2010 11:51

  Desværre har vi ramt isbjerget, og der er ikke plads i rednnigsbådene til alle.

  Problemet med velfærdsstaten er, at den er rigtig nem at indføre, og rigtig sværd at afskaffe. Vi er (næsten) alle afhængige af velfærdsstaten, og der findes ikke en magisk tryllestav som kan fjerne den fra den ene dag til den anden. Vores samfund ville simpelthen kolapse.

  Desværre er det den selvsamme velfærdsstat der har banket os direkte ind i isbjerget. Og nu forsøger politikkerne at lappe på den gamle skude. De udsætter turen til bunden, men de forhindrer den ikke. Vores samfund kan ikke overleve ved offentlig vækst.

 13. Skriv noget... Flemming Skov 28. nov 2010 14:22

  Jeg er enig med dig Jan. Det kan godt virke som skræmmebilledet du tegner for os, men det er nu engang realiteterne.

  Jeg er sikker på vi ikke har set toppen af isbjerget endnu, desværre. Alle tegn på endnu en recession er her.

  Mvh.

 14. Pingback: Militaristisk optimering

Leave a Reply