Social Media Power 11

Der er skrevet meget online omkring de sociale medier som Twitter, Facebook og hvad har vi. 

Specielt Twitter er helt genialt som jeg også tidligere har blogget om. Det helt fede ved Twitter er muligheden for retweets. Det er en enorm effektiv metode til at få dit budskab ud til mange mennesker, uden at det bare er en anden form for simpelt spam.
Folk på twitter følger andre, fordi de mener de kan lære noget af dem. Så på den måde spredes budskabet ud i et netværk af mennesker, der må formodes at have en vis form for samhørrighed, eller hvad vi nu skal kalde det.

I dag har jeg set det i praksis.
Ja, det er ikke nogen hemmelighed at jeg mangler et job. Og gerne i går frem for i morgen. Så jeg smed et tweet ud omkring middagstid, at hvis nogen mangler en sysadmin/infrastrukturmand, så hørte jeg meget gerne fra dem. I mit tweet var der naturligvis et link til min LinkedIn profil. På den måde har folk mit online cv og muligheden for at kontakte mig, hvis de kender nogen, der kender nogen… der kender nogen.

Allerede nu – godt 2 timer senere – er mit tweet blevet retweetet af en del af dem som følger mig. Det betyder, at hvor mit oprindelig tweet ramte knap 70 personer, så har det med retweets ramt over 3.000 mennesker. Det er edermame effektiv udbredelse af budskabet. Det ville alligevel tage mig noget længere tid at sende 3.000 uopfordrede ansøgninger.

Jeg har naturligvis ikke se den fulde effekt endnu, så det er stadig for tidligt at konkludere noget definitivt. Især fordi jeg følger budskabet op i løbet af dagen og fordi, det naturligvis ikke er alle, der er online på Twitter hele tiden. Men et par nye followers er det da blevet til so far.

Oprigtig stor tak til alle der har retweetet mit budskab. Og med dette indlæg er der nu endnu flere der har muligheden for at sprede budskabet.

11 thoughts on “Social Media Power

 1. Skriv noget... Jan 25. feb 2010 22:25

  Update torsdag aften: En person gennem netværket gjorde mig opmærksom på en stilling inde i Århus. Super relevant stilling jeg ikke selv havde opdaget.
  Jeg har sendt en ansøgning, og er allerede kaldt til samtale.

  DET er sgu Twitter power!

 2. Skriv noget... Martin Hegelund 25. feb 2010 23:16

  Det er ganske imponerende! Men er du sikker på, at de 3.000 personer er unikke? Jeg kunne forestille mig, at mange følger de samme personer i et netværk.
  Jeg har videresendt dit link til en infrastrukturchef i et forsikringsselskab, jeg kender, men det er nu her på Djævleøen. Ellers held og lykke med samtalen!

 3. Skriv noget... Frank Hellerup Madsen 25. feb 2010 23:19

  Fedt at høre. Især, at dit tweet allerede indirekte har kastet en samtale af sig. Så har den tid, der tager at skrive 140 velvalgte tegn, allerede været investeringen værd.

 4. Skriv noget... Jan 25. feb 2010 23:20

  Ja, god pointe Martin. I min “ekstase” over hvor mange de retweets ramte havde jeg ikke lige tænkt over det. Men det har du naturligvis helt ret i. Der vil være en stor del gengangere i netværket. 🙂

  Og mange tak for at have sendt mit CV videre. Jeg bor jo godt nok i Midtjylland, men det pågældende forsikringsselskab har vel også afdelinger herovre 😉

 5. Skriv noget... Jan 25. feb 2010 23:23

  Ja, det er helt sikkert Frank. Det er da de bedste 140 tegn jeg længe har skrevet 🙂

 6. Skriv noget... Søren Sprogø 1. mar 2010 14:47

  Kunne have været sjovt, hvis du havde smidt linket til din LinkedIn profil igennem bit.ly, og havde fået en statistik retur med hvor mange der havde fulgt det 🙂

  Held & lykke med jobsøgningen!

 7. Skriv noget... Jan 1. mar 2010 15:18

  Jamen Søren, det har jeg skam også gjort 🙂

  Resultatet er, at det 50 gange er klikket på linket. Hvor pålidelig den statistik er ved jeg så ikke.

  Har også prøvet at få en indblik i hvor langt mit tweet nåede ud via TweetReach.com… men den er ikke helt pålidelig. Den finder i hvert fald ikke alle de folk, som jeg ved har retweetet min besked.

 8. Skriv noget... Jan 9. mar 2010 21:01

  Seneste opfølgning på dette er, at jeg fik jobbet. Det har jeg skrevet lidt om her: http://www.jan-skinnerup.dk/back-in-business/

  😀

 9. Skriv noget... Jan 11. mar 2010 21:58

  The social Media revolution. Rigtig god YouTube video.

  http://www.youtube.com/watch?v=sIFYPQjYhv8

 10. Pingback: Er du jobsøgende og vil du gerne til en jobsamtale - så se lige her!

 11. Pingback: Svært at få armene ned i disse dage

Leave a Reply