Star Trek

Star Trek 11

Så kom Star Trek også med ind i det nye årtusinde. I hvert fald sådan rent filmisk. Som nogen måske ved, så har der allerede været én film siden årtusindskiftet – men den var ikke specielt god.

Men med den nye film er Star Trek tilbage i filmuniverset med et brag!

Der er en gylden tommelfingerregel i film der siger noget i retning af, at der skal ske noget afgørende i filmen inden der er gået 18 minutter. Ellers gider folk ikke se resten.

I den nye Star Trek venter de næsten ikke engang 18 sekunder. Der er i bogstavelig forstand action lige fra første sekund. Og der er ikke mange pauser i det hæsblæsende tempo i de to timer filmen varer.

Set i historisk perspektiv er der tale om Kirk, Spock, Bones, Scotty… og alle de andre fra den originale serie (TOS). Filmen fortæller historien om hvordan de blev samlet på Enterprise og hvordan de startede deres karriere.

Filmen er et absolut MUST for fans af Star Trek og andre sci-fi nørder. Selvom TOS er legendarisk med William Shatner og alle de andre, så er der gjort en kanon stykke arbejde med at finde skuespillere, der har adopteret de gamles mimik og udtryk. Specielt gør Karl Urban et kanon job som Dr. Leonard “Bones” McCoy. Det er som at se DeForest Kelley på speed… 🙂

Jeg vil ikke gøre et stort nummer ud af at prøve at forklare plottet men blot opfordre til, at du får set filmen i en fart. For det skal du bare! Sådan er det 🙂

Leave a Reply