Straf virker! 19

Socialdemokraterne og SF - Bolsjevistisk alliance

Lad dig ikke narre af de røde sutteklude i SSF*. Straf virker ganske udemærket, hvis man gør det ordenligt. Og det er jo der, det fejler.

Lige nu diskuteres det (igen, igen) om den kriminelle lavalder skal sættes ned. Ikke overraskende, så er den røde fløj imod tiltag hvor ordet “konsekvens” indgår. Konsekvenser er noget frygteligt noget, som for enhver pris skal undgås. Det er jo dybt uretfærdigt hvis man skal stilles til ansvar for sine egne, bevidste, stupide handlinger. Alle forbrydere er ofre, som vi skal pyldre om og give gratis penge, så de kan købe våben, hash og Audi’er, så de nemmere kan begå mere kriminalitet.

NEJ!
Den kriminelle lavalder skal helt væk, og straffen skal ganges med 100 (ét hundrede), når vi snakker umotiveret voldskriminalitet, lemlæstelse, drab og des lige.

Hvis man er gammel nok til at true eller overfalde folk med en kniv, så er man også gammel nok til  hundrede år i spjældet. Og mens man sidder der i ét hundrede år, så er vi andre lovlydige borgere i sikkerhed, hvilket jeg egentlig anser for at være langt vigtigere, end om en kriminel person bliver et bedre/værre menneske af at sidde i spjældet.

Forebyggelse, forebyggelse… forebyggelse
Venstrefløjen messer altid om forebyggelse. Der er intet der forhindrer, at man også laver en forebyggende indsats så de unge ikke havner i kriminalitet. Gør da endelig det. Men så snart man falder i, så skal fælden klappe – hårdt!

Der er jo for ind i hede-hule-h**vede ikke nogen kriminelle der ikke er klar over, at man ikke må slå andre ihjel. De ved sgu udemærket godt, at det er forkert. De vælger bare bevidst at ignorere det. Fint nok, men så må de på samfundets “udskiftningsbænk” i meget lang tid.

Hvor svært kan det være?

* Har du bemærket hvor stor lighed der er mellem forkortelsen SSF og så det gamle DDR? Tankevækkende, ikke også?

19 thoughts on “Straf virker!

 1. Skriv noget... Tenna 5. okt 2009 14:52

  Måske alt ikke skal ganges med 100…

  Men jeg er enig i at længere straffe vil give folk en større retsfølelse.

  Konsekvensen med “3 strikes” synes jeg nu er bedre end bare at lade fælden klappe og give 100 år i første hug.

 2. Skriv noget... Jan 5. okt 2009 14:58

  Nej, nej, man skal jo ikke have hundrede år for at gå over for rødt på en øde gade kl. 03:00 om natten 🙂

  Men omvendt kan jeg ikke se hvorfor man skal have tre chancer hvis man i fuld overlæg slår nogen ihjel.

 3. Skriv noget... Frede U 5. okt 2009 20:57

  Jeg gider ikke betale for at nogen skal side og rådne op i et fængsel, serves me no good. Ud på arbejdsmarkedet med dem (i fodlænker og stødhalsbånd). Giv derefter en remote til alle de ansatte så de kan sappe ham hvis han ikke opfører sig ordentligt.
  – Han blir straffet
  – Jeg skal ikke spille penge på ham
  – samfundet for glæder af voldspsykopater som vi ellers kunne poste millioner af kroner i.

  (+ bonus, nu uden den naturlige uddannelsen til kriminel i fængslerne)

 4. Skriv noget... Jan 5. okt 2009 23:24

  Årh ja, The Chain Gang.
  Det minder mig om en sommerlejr for ikke så længe siden 😉

  Men hvis man bare skal se på omkostningerne forbundet med at opretholde lov og orden, så skal vi bare genindføre dødsstraffen. Sådan et par dum-dum kugler og en riffel kan da ikke koste mange bas-ører 😉

  Anyways, så er jeg for så vidt enig i, at det vil koste nogle penge at have de værste folk spærret inde i så lang tid. Men det kan man jo på den ene side betragte som en slags forsikringspræmie. Og på den anden side, så er jeg sikker på man sparer en masse penge andre steder, nu hvor vaneforbryderne er permanent bag lås og slå.

  Så i det store puslespil, så tror jeg faktisk det giver besparelser 🙂

 5. Skriv noget... Per 6. okt 2009 23:44

  Konsekvens er netop det magiske ord !

 6. Skriv noget... Jan 7. okt 2009 0:24

  Lige præcis Per.
  Det magiske ord for os, men det frygtede ord for andre.

 7. Skriv noget... Aaneets 25. nov 2009 13:57

  Korrekt. Straf virker… jo hårdere og flere straffe jo mere kriminalitet. Find én videnskabelig undersøgelse, der bekræfter, at mennesker bliver mindre kriminelle af at blive straffet.

  mvh

 8. Skriv noget... Jan 25. nov 2009 17:05

  @Aaneets
  Normalt ville din anonyme kommentar være blevet slettet alene fordi du ikke opgiver en rigtig email og tydeligvis ikke tør stå med din tåbelige fokusforskydende mening.

  Når jeg alligevel har valgt at vise din kommentar, så er det fordi den er så tåbelig, at den fortjener at blive hængt ud.

  Formålet med straf er ikke at gøre de kriminelle til bedre mennesker. Det er at holde dem væk fra os lovlydige borgere, så vi i det mindste er mere sikre så længe de er spærret inde. Så lad være med at fokusforskyde formålet med straf over på dit hippie-pædagogiske pladder.

  Lad mig straks tage et eksempel. Jeg er klar over at denne slags helt konkrete eksempler er alt for skræmmende for dig, så du vil sikkert vælge komplet at ignorere fakta, men for alle andre, der lever i den virkelige verden kan sådanne eksempler være godt.

  For ikke så længe siden blev en kvinde fra Århus meldt savnet. Det er hun vist endda endnu.
  Politiet anholdte en formodet gerningsmand. Denne mand hængte sig selv i arresten i Århus. Hvorfor? Måske fordi han allerede er dømt for drab på to – TO – tidligere kærester. Og nu er han så anholdt i forbindelse med en mystisk forsvinden af kæreste nummer tre.

  Hvis man nu havde spærret den idiot inde på livstid FØRSTE gang han “kom til” at slå en kvinde ihjel, så havde man reddet to liv. Konkret gevinst: Voldelige drab reduceret med 66.7%

  Jamen så kan jeg da godt se, at det er meget mere relevant at diskutere, om straffen ville have gjort ham til en bedre mand. Ja da! Skide værre med hvor mange der dør, mens du og alle I andre svagpissere diskuterer de finere filosofiske detaljer i straf som adfærdsregulerende middel.

 9. Skriv noget... Alexander 16. jun 2010 16:15

  Hvad med financielle og økonomiske kriminalitet?
  Eller vandalisme? Hvordan – ifølge din (jeres) mening – skal en idiot, der brækker ting på gaden, straffes, hvis han bor i socialehjem på kontanthjælp?

 10. Skriv noget... Søren 27. jun 2010 10:58

  Hej Jan
  Rigtigt fint svar til Aaneets.
  Min begrundelse for at havne her, er, at jeg søgte efter en forening der arbejder for genindførelse af dødsstraffen i DK. Kunne ikke finde nogen. Det er jo selvfølgelig også politisk ukorrekt.
  Jeg er dyrlæge, og vi har nu for jeg ved ikke hvilken gang haft indbrud/ hærværk på vores klinik. For en sådan forbrydelse kunne jeg sagtens se dødsstraf for en fin sanktion. De personer der gør sådan noget, er jo stensikkert på overførselsindkomst, og vil sandsynligvis være det hele livet. Hvis de bliver snuppet, kan de jo ende i et projekt med døgnovervågning af pædagoger, til mange millioner om året. De penge ville jeg hellere bruge på børn der har det svært. Enten p.g.a sygdom, eller hvis de vokser op i hjem der ikke magter opgaven.
  Det er også vigtigt, at man ikke bruger dødsstraffen som en hævn. Det har ingen glæde af. Det skal foregå ordentligt uden angst/ smerte. Jeg har noget blåt væske vi bruger til dør. Det fungerer fortræffeligt. Jeg stiller gerne min ekspertise gratis til rådighed for samfundet.
  Hilsen Søren

 11. Skriv noget... Jan 27. jun 2010 12:22

  @Søren: Nej, jeg tvivler også på at der findes nogen forening i Danmark, der arbejder geninførelsen af dødsstraffen. Desværre. Men det er jo fordi, det er forbryderne, der er ofrene ved du nok 😉

  Jeg synes måske også dødsstraf er lige voldsomt nok som sanktion mod indbrud. Men kunne I ikke “bare” stille noget af det der blå væske frem hver aften, men en stor fed label: “Gratis Heroin” – eller noget?

  Jeg kan huske en historie vores dyrlæge fortalte en gang for mange år siden, da vi var til hvalpe-intro aften hos ham. De havde også haft indbrud nogle gange på klinikken. En af gangene havde de fået stjålet et middel, der hed noget med “morfin”. I må ikke lige hænge mig op på navnet, men det var i hvert fald noget med, at lægmand ud fra navnet på flasken sagtens kunne få den ide, at det kunne bruges som narko.

  Det uendeligt sjove var så, at midlet bruges til at få hunde til at kaste op. Og de bliver altså VED med at kaste op, indtil de får “modgiften”. 😀

 12. Skriv noget... Tommy 8. jul 2010 13:20

  Hej Jan*
  Utroligt at det findes den type meninger i et land som kan bryste sig med at være et af de tryggeste lande i verden, i et land hvor vi går foran som et godt forbillede og hvor mange typer alvorlige kriminelle aktiviteter som mord, biltyveri og voldtægt er faldene.

  Det er skræmmende at se hvordan dine indlæg vedrørende dødsstraf sagtens kunne komme fra Mahmoud Ahmadinejad, heldigvis er den holdning nok langt fra hvad de fleste danskere mener eller Amerikanere for den sags skyld.

  *De holdninger du fremfører viser at det også er seriøst mange ligheder mellem JAN og DDR, ikke også?”

 13. Skriv noget... Jan 8. jul 2010 20:31

  Hej Tommy.
  Jeg kan se du ikke gad læse hverken hele dette indlæg, eller for den sags skyld andre indlæg på min blog. Blev du helt svimmel og/eller skidt tilpas da ordet: “konsekvens” optrådte i en af de første sætninger?

  Jeg er sikker på at du har ret. Alle kvinder der bliver voldtaget er da helt sikkert utroligt glade for, at den slags er i en nedafgående trend.
  Alle uskyldige mennesker, der bliver dræbt er da helt sikkert også glade for, at der bliver længere og længere imellem den slags.

  “Hvad siger du hr. Voldtægtsmand?”
  “Har du voldtaget og dræbt mange kvinder før mig… uden at blive straffet??”
  “Nej hvor dejlig. Tænk at jeg er så heldig at leve i sådan et foregangsland uden konsekvenser… det er jeg godt nok lykkelig over nu, hvor jeg ligger nederst i en mørk gyde, en kold novemberaften, med en fremmed mand ovenpå mig og en kniv for struben!”

  Jamen jeg er da sikker på at alle kvinder i den situation vil slappe helt af og nyde deres sidste minutter på denne jord, vel vidende, at de jo trods alt lever i verdens tryggeste samfund og at det er ham den “venlige men misforståede” mand ovenpå dem, der er det virkelig offer.

 14. Skriv noget... Tommy 9. jul 2010 8:55

  Du har helt ret Jan, jeg har ikke læst hele din blog.

  Min kommentar var ikke rettet mod ordet konsekvens men mere mod følgende udtalelser:

  ”Men hvis man bare skal se på omkostningerne forbundet med at opretholde lov og orden, så skal vi bare genindføre dødsstraffen. Sådan et par dum-dum kugler og en riffel kan da ikke koste mange bas-ører”

  ”Nej, jeg tvivler også på at der findes nogen forening i Danmark, der arbejder genindførelsen af dødsstraffen. Desværre.”

  Men for å yderligere kommentere din påstand om billig dødsstraf er det i f. eks USA meget dyrere at eksekvere en dødsdom end at lade fangen sone livstidsdom. Men gør man det på DDR måden bliver det nok så billigt som du siger. Men så er vi jo tilbage til det der med JAN og DDR.

  Jeg er sikker på at du har ret. Alle kvinder der bliver voldtaget er da helt sikkert utroligt glade for, at den slags er i en nedafgående trend.
Alle uskyldige mennesker, der bliver dræbt er da helt sikkert også glade for, at der bliver længere og længere imellem den slags”

  Hvis vi ser væk fra lande som Kina og Iran hvor straffene jo er strenge og dødsstraf billig og hvor det officielt er ”færre” tilfelder af alvorlige forbrydelser, kan man jo se at i mange af de vestlige lande, som har langt strengere straffer en os, har en negativ kurve på de fleste alvorlige forbrydelser.

  Konsekvensen ved at indføre livsstid og dødsstraf kunne måske vise sig at blive en helt anden en den du forestiller dig. Og mon ikke konsekvensen af at droppe forebyggende arbejde blev flere alvorlige forbrydelser.

  Og når vi nu lige snakker om forbyggende arbejde tror jeg JAN-land, DDR, Kina og Iran ville være ganske ens på det området.

  MVH
  Tommy

 15. Skriv noget... Jan 9. jul 2010 11:57

  Jeg skriver jo lige netop:

  Venstrefløjen messer altid om forebyggelse. Der er intet der forhindrer, at man også laver en forebyggende indsats så de unge ikke havner i kriminalitet. Gør da endelig det. Men så snart man falder i, så skal fælden klappe – hårdt!

  Derudover kan jeg informere dig om, at jeg er meget langt fra at være kommunist. Så enhver sammenligning med DDR er direkte åndsvag.

  Hvorfor er det at jer hippier altid kommer frem til “konsekvens = diktatur”?

 16. Skriv noget... Tommy 9. jul 2010 13:51

  Hej Jan
  Derudover kan jeg informere dig om, at jeg er meget langt fra at være kommunist. Så enhver sammenligning med DDR er direkte åndsvag.

  Men du kan ikke nægte på at dine idéer og udtalelser om dødsstraf og ”Dum-Dum” kuler går hånd I hånd med hvad som kun praktiseres I de mest ekstreme regimer, kommunistiske, islamistiske, eller om du vil ultrakonservative.

  Venstrefløjen messer altid om forebyggelse. Der er intet der forhindrer, at man også laver en forebyggende indsats så de unge ikke havner i kriminalitet. Gør da endelig det. Men så snart man falder i, så skal fælden klappe – hårdt!

  Jeg kender konservative politikere som vil mene at mere forebyggende arbejde ville føre til at færre falder i. Så det er nok ikke kun venstrefløjen som har en patent på en socialhumanistisk holdning til forebyggelse og straf.

  Hvorfor er det at jer hippier altid kommer frem til “konsekvens = diktatur”?


  Det er vist første gang jeg bliver kaldet hippie men det er da smigrende, måske er min tid som kronraget ved at være over.

  Begrebet konsekvens spænder jo meget vidt og kan komme til udtryk i mange former. Så det er ikke ordet konsekvens som kvalificerer til diktatur, men mere en påmindelse om at konsekvens i de former du beskriver (”dum-dum” kuler) kun eksisterer i et diktatur.

  Det er jo derfor det er forskel på netop Dansk straffelov og Iransk eller Kinesisk straffelov. Konsekvensen af en forbrydelse spejler jo det samfund hvor forbrydelsen bliver begået.

  Med venlig hilsen
  Tommy

 17. Skriv noget... Jan 9. jul 2010 20:29

  Men du kan ikke nægte på at dine idéer og udtalelser om dødsstraf og ”Dum-Dum” kuler går hånd I hånd med hvad som kun praktiseres I de mest ekstreme regimer, kommunistiske, islamistiske, eller om du vil ultrakonservative.

  Jo, det kan jeg sagtens benægte. Du blander “konsekvens” sammen med “ekstremt”. Det er ikke det samme.

  Konsekvensen af en forbrydelse spejler jo det samfund hvor forbrydelsen bliver begået.

  Ja – enig, og hvad siger det så om det danske samfund?
  Det siger, at vi er en nation formet af årtiers indoktrination fra lalleglade hippie pædagoer, der tog på Femølejr og sad i rundkreds og sang “cumbaya”. Fra vugge til grav har “make love” generationen gjort os svage og ude af stand til at tage vare på os selv. Derfor har alle forbrydere det så nemt i Danmark i dag. De skal bare sige “BØH!”… så skal hr. og fru Jensen have krisehjælp.

  At Iran sikkert er konsekvente i deres retspolitik er fint nok.
  At det er et religiøst diktatur er noget helt andet. De to ting blandet sammen er noget lort. Men det er ikke konsekvenspolitikkens skyld. Det er religionens skyld.

  At DDR sikker var konsekvente i deres retspolitik var også fint nok. At de var et politisk diktatur er noget helt andet. De to ting blandet sammen var noget lort…. osv.

  Problemet med både religøse fanatikere og politiske ditto (kommunister) er, at de vil agere tankepoliti. Alle der ikke tænker som os skal dø. Det er skidt.

  Bemærk venligst, at jeg netop går ind for frihed. Jeg er dybest set ligeglad med hvad du tænker og føler. Men hvis du ikke kan finde ud af at opføre dig ordenligt, og lade være med at voldtage og dræbe andre, så skal du pilles ud af samfundet. Med det samme og konsekvent.
  Der er temmelig stor forskel på det… og så de diktaturer som du bliver ved med at sammenligne mig med.

  Der er muligvis ikke så stor forskel til Kina… men jeg tror også godt du kan begynde at vænne dig til, at den kinesiske måde er kommet for at blive. De er nemlig ligeglade med vi vesterlændinges slatne pladderhumanisme. De gør tingene på deres måde. Og det bliver de ved med.

  Det er vist første gang jeg bliver kaldet hippie men det er da smigrende, måske er min tid som kronraget ved at være over.

  Årh hvad, hippie moden ændres sig vel også med årene? 😉

 18. Skriv noget... tommy 9. jul 2010 22:11

  Hej Jan
  Men du kan ikke nægte på at dine idéer og udtalelser om dødsstraf og ”Dum-Dum” kuler går hånd I hånd med hvad som kun praktiseres I de mest ekstreme regimer, kommunistiske, islamistiske, eller om du vil ultrakonservative.
  Jo, det kan jeg sagtens benægte. Du blander “konsekvens” sammen med “ekstremt”. Det er ikke det samme.

  Hvis vi siger at konsekvens i form af ”dum-dum kuler” er en ekstrem form for konsekvens. Så det er jo du som blander ekstremt med konsekvens.

  Jeg siterer mig selv:
  Begrebet konsekvens spænder jo meget vidt og kan komme til udtryk i mange former. Så det er ikke ordet konsekvens som kvalificerer til diktatur, men mere en påmindelse om at konsekvens i de former du beskriver (”dum-dum” kuler) kun eksisterer i et diktatur.

  Bemærk venligst, at jeg netop går ind for frihed. Jeg er dybest set ligeglad med hvad du tænker og føler. Men hvis du ikke kan finde ud af at opføre dig ordenligt, og lade være med at voldtage og dræbe andre, så skal du pilles ud af samfundet. Med det samme og konsekvent.
Der er temmelig stor forskel på det… og så de diktaturer som du bliver ved med at sammenligne mig med.

  Jeg sammenligner ikke dig, men dine meninger, heldigvis for Danmark kan du ikke sætte magt bag mening. Ikke en gang en politisk stemme, da det ikke er partier på listen som støtter dine holdninger.

  Når du går ind for frihed skal du huske at det ikke findes mange samfund med en fri befolkning hvor der bliver praktiseret ”Dum-Dum” kule konsekvens.

  Der er muligvis ikke så stor forskel til Kina… men jeg tror også godt du kan begynde at vænne dig til, at den kinesiske måde er kommet for at blive. De er nemlig ligeglade med vi vesterlændinges slatne pladderhumanisme. De gør tingene på deres måde. Og det bliver de ved med.

  Nu indrømmer du jo det du benægtede tidligere, at Dine idéer og udtalelser om dødsstraf og ”Dum-Dum” kuler går hånd I hånd med hvad som kun praktiseres I de mest ekstreme regimer.

  Med venlig hilsen
  Tommy

 19. Skriv noget... Jan 9. jul 2010 22:54

  Nu indrømmer du jo det du benægtede tidligere, at Dine idéer og udtalelser om dødsstraf og ”Dum-Dum” kuler går hånd I hånd med hvad som kun praktiseres I de mest ekstreme regimer.

  Kun hvis du antager at Kina er et ekstremt regime. Det mener jeg ikke, det er.

Leave a Reply