Vikingedød fra Randers 1

Huh?

Jo jo… den er god nok. Mohn fortalte sidste år til julefrokosten om et nyt metalband fra Randers der lavede noget vikingedødsmetal… på dansk. OK jeg indrømmer jeg troede han var en kende fuld der. Men den er god nok. Og hvad der er mere interessant, så er det kanon musik. Ja jeg vil næsten gå så langt som til at sige, at det er genialt. Så en stor tak til Mohn for at have gjort mig opmærksom på Svartsot.

Desværre er deres bedste numre (Gravøl, Tvende Ravne, Jotunheimsfærden og festen) ikke at finde på YouTube, men det næstebedste kan også gøre det. Så her er en nummer om Brages Bæger:

Her er teksten for de af jer, der ikke forstår “død” 😉

Brages bæger, mjøden skænkes.
Brages bæger, Mjølner skildres.
Brages bæger, sølvbelagte.
Brages bæger, hør mit løfte.

Hør! I hin gamles navn, under Mjølners tegn.
Kruset løftes højt, brødre i vor sal.
Hedengangne mænd, mindes for deres dåd.
Drik et drag til dem, og din egen ære.

Brages bæger, mjøden skænkes.
Brages bæger, Mjølner skildres.
Brages bæger, sølvbelagte.
Brages bæger, hør mit løfte.

Hør! I hin gamles navn, under Mjølners tegn.
Kruset løftes højt, ed aflægger jeg.
Vestpå søger jeg, sværdet synger gævt.
Velstand lover jeg, til den, der følger.

Brages bæger, mjøden skænkes.
Brages bæger, Mjølner skildres.
Brages bæger, sølvbelagte.
Brages bæger, hør mit løfte.

Hey!

Brages bæger, mjøden skænkes.
Brages bæger, Mjølner skildres.
Brages bæger, sølvbelagte.
Brages bæger, hør mit løfte.

Jeg kan kun sige, at der er meget mere vikingemetal på deres CD “Ravnenes Saga” og det holder hele vejen. Kanon melodiøst metal om de gode gamle dage, hvor vi tog til Engeland og plydrede deres løsøre, kvinder og guld 🙂

One comment on “Vikingedød fra Randers

  1. Skriv noget... Mohn 10. jan 2008 22:23

    …Eller også passer det, at man skal høre sandheden fra fulde børn….

    Men du har ret – YouTube har ikke det bedste… Især Tvende Ravne synes jeg er ret fed og også Jotunheimsfærden.

    Det er go musik til en morgentur til Randers 😈

Leave a Reply