Vinderen er… 2

Søren Jensen A/S – og ikke mindst mig selv! 😆

Efter 3.5 år med arbejdsløshed er det slut. Efter 3.5 år hvor jeg ikke har fået en chance for at bevise hvad jeg kan, kommer der nu endelig andre boller på suppen 🙂
Og hvad der næsten er mere mystisk… efter 3.5 år med afslag på afslag fordi jeg ikke er ingeniør, er jeg nu blevet ansat i et rådgivende ingeniørfirma.

Jobbet er i første omgang næsten ren IT support. Grunden er, at firmaets IT mand stopper her d. 1.8., så der er et akut problem. Med min supportererfaring kan jeg aflaste en del af det problem med det samme.
På sigt er der rig mulighed for at dreje IT delen over på decideret beregnings- og udviklingsopgaver. Og her kommer min baggrund som fysiker til sin ret. Så alt i alt er det vist svært at finde en stilling der passer bedre til min profil.

Når jeg nu her – kun få timer efter jeg selv fik den gode nyhed – kigger tilbage på mit jobsøgningsforløb og alle de “gode” råd jeg har fået, så er der en ting der springer i øjnene. Alle dem der sagde “bare bliv ved at søge… så skal du nok få noget…” – hvor får de det fra? Der er nu engang ikke nogen naturlov der siger, at alle på et eller andet tidspunkt vil få tilbudt et job?!!?
Grunden til at jeg fik dette job – som overhovedet ikke har været slået op – er at jeg kender én, der arbejder i firmaet. Og derigennem kom jeg i betragtning til jobbet. Så netværk – det betyder noget. Mængden af ansøgninger på opslåede stillinger… det er stort set irrellevant.

Det er da helt sikkert heller ikke uden betydning, at firmaet ikke er kæmpestort. Det betyder at kommandovejen er kort og der kan hurtigt træffes beslutninger. Men vigtigst af alt, så ligger fokus på om jeg som potentiel medarbejder rent faktisk kan varetage stillingen, og om jeg på sigt kan bidrage med andre kompetencer. Det er noget rigtig mange virksomheder kunne lære en hel del af. Jeg er bare utrolig glad for, at jeg åbenbart kendte en i sådan et firma.

Jeg skal blankt indrømme, at jeg er desillusioneret over hvor stor inkompetence, ligegyldighed, fordomsfuldhed og generelt springen over, hvor gærdet er lavest, der forekommer i det danske erhvervsliv. Og jo større et firma er, jo mere udtalt er dette. Det er for mig uforståeligt hvordan kæmpe store virksomheder, der ifølge dem selv er meget beviste om deres image, i den grad kan pisse på de folk, der tillader sig at søge stillinger hos dem. Ligeledes er det mig ganske ubegribeligt, hvordan de samme store virksomheder kan tillade sig at have store skyklapper på i deres rekrutteringsprocedure. Man skulle tro de var interesseret i de bedst mulige medarbejdere? Men det er de kun i det omfang, at rekrutteringen ikke kræver nogen tankevirksomhed. Og det er vel også derfor omfanget af tests griber om sig. Den almene HR-medarbejder har ikke en kæft begreb om hvad de laver. Og da de ikke er i stand til at vurdere hverken det ene eller det andet – hverken personligt eller fagligt, så skal der fyldes diverse tests ind for at afhjælpe dem i arbejdet. Misforstå mig ikke – jeg er stor tilhænger af tests. Men ikke på bekostning af evner. Enhver idiot kan jo i dag sige, at Lance Armstrong er en god cykelrytter… det kræver jo ikke den store tankevirksomhed. Men de der så hans talent før han blev en stjerne… det er dem der havde evnerne til at se talentet. En evne enhver HR-medarbejder i mine øjne burde besidde. Men min erfaring fra 3.5 år som arbejdsløs tegner et ganske andet billede.

Det er helt sikkert, at jeg vil bruge mine erfaringer – især de negative – til at gøre noget aktivt i det omfang, jeg selv en dag har en finger med i rekrutteringsspillet. Den dag mine lederdrømme og ambitioner realiseres og der skal folk ind under mig, så skal jeg ikke glemme at give de nyuddannede en chance. Indtil da, så skal jeg bevise overfor alle der tvivlede, at de tog fejl!

Så nu mangler jeg bare at finde på en jobtitel der matcher min lidt brogede stillingsbeskrivelse… men det er jo nærmest et luksusproblem 😀

2 thoughts on “Vinderen er…

  1. Skriv noget... Henry Berthelsen 2. jun 2016 14:47

    Tillykke med sejren 😉
    Mvh
    Henry

  2. Skriv noget... Jan 2. jun 2016 17:10

    Jo tak Henry… selvom det snart er 11 år siden dette indlæg på blev lavet 😉

Leave a Reply