We Are of Peace – Always! 3

Genindspilninger af gamle TV serier er nærmest blevet det nye sort i Hollywood. Nogle gange er det godt, og andre gange skidt. Når det drejer sig om nyfortolkningen af den gamle sci-fi serie “V”, så er det godt – rigtig godt endda.

V – for Victory
Du kan måske huske tilbage i 80’erne, hvor store runde rumskibe pludselig dukkede op over en stribe af verdens storbyer? Ombord var gæsterne – the visitors – som skulle bruge vores hjælp til at fremstille et-eller-andet kemikalie, der kunne redde deres planet. Til gengæld ville de selvfølgelig hjælpe os med at udrydde sygdom, hungersnød, krige, naturkatastrofer og alt muligt andet. De glemte naturligvis lige at sige, at de i øvrigt også ville have alt vores vand… og spise os. Klart en mindre detalje som enhver jo kan komme til at overse 😉

Det “gamle” V er en sci-fi kultklassiker som adskillige Hollywood blockbustere sidenhen har stjålet elementer fra.

V- for Visitor
I den nye version af V går rigtig mange af elementerne fra den gamle serie igen, men man har tilsat yderligere et par smagsfyldte ingredienser.

For det første, så har der været rumvæsner (de kaldes Vee’s) på jorden i mange år. Deres mission har været at infiltrere regeringer, politi, militær og den slags, som en forberedelse til – ja – hvad end det nu er de “kære” aliens vil denne gang. Det giver serien et stort element af X-files. Hvem kan vi egentlig stole på? Taler alle de der UFO-paranoia-hippier i virkeligheden sandt, når de siger der går rumvæsener rundt iblandt os?

For det andet så har man peppet personerne og kynismen op. Morena Baccarin gør det helt igennem genialt som den øverste leder for rumvæsnerne. Smuk på ydersiden, men gennemgribende kold, kynisk og ondskabsfuld på indersiden. Hun er intet mindre end fabelagtig i den rolle.
Resten af personerne i serien gør det tilsvarende godt. Man ved aldrig helt hvilken agenda flere af personerne har og man sidder hele tiden med den fornemmelse, at “jeg stoler ikke rigtigt på ham der…”. Det er godt TV. Dog bliver serien ikke på noget tidspunkt helt så kynisk og “realistisk” som Battlestar Galactica, men det er stadig super spændende underholdning.

Det nye V er helt igennem en serie der er værd at se og jeg kan kun anbefale den til alle sci-fi nørder. Jeg glæder mig i hvert fald allerede til sæson 2.

3 thoughts on “We Are of Peace – Always!

  1. Skriv noget... Henrik Andersen 6. dec 2010 9:39

    Bare de holder fingrerne fra Twin Peaks. Min #1 ynglingsserie som stadig holder. Den må aldrig blive genindspillet!

  2. Skriv noget... Rosenstand 10. jan 2011 14:46

    Vi sidder trofast foran 52 tommeren en aften ugentligt, når ABC sender “V” – den serie er for fed!

  3. Skriv noget... Jan 10. jan 2011 16:31

    Det forstår jeg godt Thomas, jeg glæder mig også til det får sig “snøvlet” færdig med sæson 2 ovre hos jer, så den kan udkomme på blu-ray 🙂

Leave a Reply