Spring til indhold

Barcelona 2012

Netop hjemvendt fra en forlænget weekend i Barcelona, må det være på sin plads med en kort opdatering fra turen til “hovedstaden i Katalonien” 🙂

Vi fløj derned med KLM fra Billund over Amsterdam og var fremme på hotellet lidt før midnat onsdag aften.
Det gav os fire hele dage i Barcelona inden vi fløj hjem igen mandag lige over middag… af samme rute med KLM. Det må siges at være en perfekt timet rute, hvor vi kun havde en time i Amsterdam inden vi skulle videre… begge veje. Så når der nu ikke kunne flyves direkte, så var det absolut et perfekt valg til den forlængede weekend vi i lang tid har snakket om, at vi gerne ville prøve.

Barcelona byder på 30+ grader, høj sol og tør varme. Så når man kommer her fra Danmark, hvor det stormer en halv pelikan fra vest, termometeret lige sniger sig op på tocifrede temperaturer mens regnen pisker dig i ansigtet, så er det lækker at pleje sit indre krybdyr og bare luske ud i solen og absorbere varmen mens man slubrer kølige drinks.

  

Ud og se med Bus Turístic
Barcelona byder på uendeligt mange “Gaudi masterpieces”… i hvert fald hvis man skal tro tour guides.
Det er sikkert også rigtigt, men jeg undrer mig bare lidt over, om ham Gaudi aldrig har lavet noget, som bare er middelmådigt? Er ALT virkelig et mesterværk? 😉

Vi brugte torsdag og fredag på at køre rundt med de åbne turistbusser og fik på den måde set stort set alt i Barcelona. Af og til hoppede vi af og gik lidt rundt, for så at hoppe på den næste bus og køre videre. Det er en rigtig god måde at få overblikket over byen på. Så kan man altid dykke ned i detaljerne en anden gang. Det var i hvert fald vores fremgangsmåde, og det fungere meget godt.

Resten af tiden gik med at slappe af og shoppe lidt. Det skal så siges, at det ikke er specielt billigt at shoppe i Barcelona, så det blev en “billig omgang”.

Selvom man befinder sig i Spanien, så er Barcelona så meget en turistmagnet, at det der med siesta, det mærker man ikke rigtig noget til. Det eneste problem vi rendte i var, at internettet på værelset på hotellet ikke virkede. Og det formåede de ikke at fixe, så de måtte flytte os til en andet værelse. Men det var så heller ikke noget problem.

Alt i alt var det en rigtig fed forlænget weekend og vi føler egentlig vi var væk længere tid, end vi reelt set var. Batterierne blev ladet godt op, hvilket efterhånden var lidt tiltrængt efter som vi ikke har afholdt nogen sommerferie endnu. Det er i hvert fald noget som jeg/vi klart kan anbefale andre at prøve, hvis de skulle få den idé at tage en forlænget weekend sydpå på et tidspunkt 🙂

8 tanker om “Barcelona 2012”

 1. Det lyder som en god idé ! :o)

  Vi brugte lidt den samme model til en Berlin tur tidligere på året.
  Dernede har de et fænomen, som hedder “Berlin Welcome Card”, som udover rabat ved stort set alle ting som er værd at se, også giver fri transport med alle offentlige transportmidler (bortset fra taxa).
  Vi brugte så sådan en guidet bus sightseeing til at få en idé til hvad vi gerne ville se nærmere på, og med Welcome Card drønede vi så med U-bahn og S-bahn ud og kiggede nærmere på tingene.

  Vi havde så ikke Barcelona’s varme …. men dog alligevel en mærkbar forskel til Danmark, lige der i slutningen af foråret.

  Barcelona og Rom har vi også helt klart planer om at opleve på samme måde. Og 3-4 hele dage sådanne steder, er også nok til at batterierne lige netop er ladet op igen.

  Hvis man har mulighed for at forlænge weekenden, så man feks. rejser ud en torsdag, og hjem igen mandag, så er der gode muligheder for billige flybilletter hos lavprisselskaberne.
  Og udenfor sæsonen er der også masser af hoteller med ledige værelser.

 2. Det lyder som en rigtig god tur. Det er altid fedt med turistbusser man bare kan hoppe på, når man skal rundt og se seværdigheder.
  Var i også inde og kigge på Camp Nou, når i nu var i “hovedstaden i Katalonien”? 🙂

 3. Nope, vi var ikke inde på Camp Nou… men turistbussen gjorde holdt lige ude foran stadion. Men vi gad ikke lige ind og se et tomt stadion 😀

 4. Mjarh, det er svært at anbefale noget man ikke har set 😉

  Men tag et kig på busturene rundt i byen. For de kommer omkring alt hvad man “skal se” i Barcelona. Så er det bare at vælge hvad man selv synes er det mest interessante 🙂

 5. Er 6 dage nok, hvis man vil se seværdigheder samt slappe af og bruge tid på stranden? Eller vil I anbefale, at man så evt bliver der 6-8 dage?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *