Spring til indhold

Emelisse

For nylig blev jeg præsenteret for en øl fra det hollandske bryggeri Bierbrouwerij Grand-Café Emelisse. Den blev jeg så begejstret for, at jeg besluttede mig for at prøve nogle flere af deres øl. Så derfor er dette ikke bare én, men hele fire ølanmeldelser i ét og samme blogindlæg.

Emelisse Dubbel
Det vil på ingen måde være forkert at sammenligne Emelisse Dubbel med Leffe Bruin. Den er bare bedre!
Ja, du læste rigtig. Den er bedre. Den har bare lige lidt mere af alting i forhold til Leffe. Den kan sagtens anbefales. Dette forudsætter naturligvis at du kender Leffe Bruin, men ellers må du bare stole på mig når jeg siger, at den her altså er bedre 🙂

Emelisse Black IPA
Lad mig gøre det kort og sige, at Black IPA fra Emelisse er en stout. Færdig, slut!
At kalde den i IPA er efter min overbevisning temmelig misvisende.
Jeg har i hvert fald meget svært ved at finde nogen som helst IPA kvaliteter i denne øl.
Det er en ommer…

  

Emelisse Double IPA (DIPA)
Så, nu begynder det at ligne noget rigtig godt. Med en mørk ufiltreret karamelfarve og en hvid skumhat (billederne snyder lidt) mødes næsen af halmtonerne fra den mørke, fugtige lade. Det er blomster, mark og korn. Smagen har nuancer af karamel og en god bitterhed, der tager til i eftersmagen. Klassisk god IPA. Det er en afrundet og velsmagende IPA som virkelig gør sig godt. Den er klart en anbefalelsesværdig IPA.

Emelisse Triple IPA (TIPA)
Af udseende ligner TIPA sin lillebror DIPA på en prik. Men tag ikke fejl.
Duften er spids og frisk med lækre frugtagtige toner. Smagen er blød og og karameltonerne er mindre udprægede her. Til gengæld er der skruet op for bitterheden – især i eftersmagen. Det er en IPA der kradser dig i drøblen. Det er fantastisk.
I forhold til Double IPA, så er der skruet op for “voltmeteret” og TIPA pakker 10% som du overhovedet ikke lægger mærke til. Det er intet mindre end en genial IPA.

Mere fra Emelisse
Bryggeriet brygger virkelig godt øl, og de har mange flere øl i sortimentet end jeg har smagt på her. En ting er dog helt sikkert, jeg skal smage flere fra dem. Lad hermed det være en opfordring til dig om også at prøve nogle af deres fænomenale bryg. Selv deres stouter er sikkert gode, hvis man kan lide den slags 🙂

7 tanker om “Emelisse”

  1. Det lyder da rigtig lækkert.
    Dejligt med sådan en test lige op til en forhåbentlig varm sommer, som kan indbyde til et glas dejlig øl. 🙂

  2. Okay jeg glemte lige at spørge, hvor de evt kan købes henne? Sælges de i supermarkederne, eller skal man til en special forhandler?

  3. Indtil videre har jeg kun set dem hos special forhandlerne. Har selv købt dem i Voldby udenfor Aarhus 🙂

  4. Jeg holder selv meget af øl, så derfor elsker jeg også at smage en masse forskellige øl. Jeg vil blank erkende at jeg aldrig har smagt ovenstående øl. Det virker meget spændende, fr tror ikke umiddelbart jeg har set en Hollandsk IPA og en sort IPA (eller stout).

    Jeg er selv blev lidt træt af hollandsk/belgisk øl. Jeg synes speciel Belgisk bare er, nu får vi nogle procenter i øllet. Derimod sort øl fra England, det er lige mig – mums

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *