Spring til indhold

Flyt din WordPress blog nemt

Wordpress

10 nemme trin til hvordan du flytter din WordPress blog fra ét domæne til et andet.

Nu har jeg lige flyttet min egen WordPress blog fra ét domæne til et andet, så her følger en guide til dig, der måske skal til at i gang med noget tilsvarende.

Jeg tillader mig at forudsætte, at du ved de mest basale ting omkring FTP, download og upload og den slags. Ellers burde du ikke kaste dig ud i at flytte din weblog. Og skulle noget fejle kan jeg naturligvis ikke holdes ansvarlig på nogen (u)tænkelig måde 🙂

Men proceduren er som følger:

1. Backup.
Lav en backup af din database og download ALLE dine filer fra din server til din harddisk. Download filerne til en mappe du kalder /old/ eller noget tilsvarende, så du ved der er tale om dit gamle site.

2. Upload.
Upload alle dine filer til det nye domæne. Og det var alle filerne – ikke databasen!

3. Log ind i din gamle WordPress.
Start med at deaktivere alle dine plugins. Det kan spare dig for en masse bøvl senere.
Derefter skal du ændre indstillingerne under generelt så de henviser til dit nye domæne. Det gør du under “Indstillinger -> Generelt”. De to felter der hedder noget med (URL) skal rettes til dit nye domæne. Eventuelt kan du også rette din email hvis den også ændrer sig med det nye domæne.

4. Flyt databasen.
Hvis dit website skal forblive på den samme fysiske server, men blot flyttes fra et directory til et andet, så er dette trin overflødigt og du behøver ikke gøre noget. Spring straks videre til punkt 5.

Ellers downloader du databasen igen – denne gang i en mappe du kalder /new/ så du kan skelne den fra din gamle database. Upload den derefter til dit nye domæne. Tjek din wp-config.php for login til dabatasen og stier til Perl m.m. Det er ikke sikkert at noget skal ændres her, men tjek det nu alligevel.

5. Search & Replace.
Du burde nu kunne logge ind i Wordpress på dit nye domæne.
Download search and replace og installér dette plugin i din blog (den nye naturligvis). Det gør du ligesom ethvert andet plugin.

Alle dine interne links skal jo rettes til dit nye domæne, og det er dette plugin genialt til. Efter du har aktiveret plugin’et finder du det under menupunktet “Indstillinger -> Search & Replace”. Tjek de relevante flueben og indtast dit gamle og dit nye domæne i felterne for neden… så pløjer den databasen igennem og retter alle dine links på få sekunder.

6. Dobbelt-tjek!
Virker alting som det skal. Det burde det gøre på dette tidspunkt.
Husk at genaktivere dine plugins.

7. 301-redirect
Opsæt 301-redirect på dit gamle domæne. Det er det bedste hvis du vil være gode venner med Google og beholde din linkjuice. Du finder en guide til redirects her.

8. Backup!
Tag en ny backup af alt – filer og database – på din nye weblog og download det hele til din egen computer.

9. Slet din gamle weblog…
Slet filer og database på dit gamle domæne (undtagen 301 redirect naturligvis).

10. Tell the world!
Fortæl hele verden at du er flyttet.
Husk at opdatere RSS feeds, emails, Gravatar, Twitter, Facebook, YouTube… og alle dine backlinks.

Sådan!
Du er færdig. Smæk benene op på bordet, læg armene over kors og smil 🙂

30 tanker om “Flyt din WordPress blog nemt”

 1. Jo, jo, John… sådan er det jo altid.
  Men hvad man ikke kan man jo lære. Jeg viste heller ikke hvor let det var før jeg kastede mig ud i det. Derfor denne guide.

 2. Hej Maria,
  Databasen er der hvor WordPress gemmer alle dine indlæg, kommentarer, links og dine indstillinger osv. Alt det som din blog indeholder ligger i databasen.

  Filerne er alt resten. Det vil sige de filer som udgør WordPress installationen og eventuelle billeder du har lagt på din blog.

 3. Din forklaring lød så let, at jeg har kastet mig ud i at flytte min WP-blog. Og nu spørger jeg muligvis lidt dumt: Vedrørende pkt 2 og 4, præcist hvilke filer er databasen og hvilke er indholdet? Jeg tænker indholdsfilerne ligger i wp-content … men er al resten så databasen?

 4. Hej Eln,

  Det er rigtigt at indholdet ligger i wp-content, og de andre wp-xxx foldere.

  Selve databasen kan du med stor sandsynlighed ikke sådan lige se.
  Hvis du har et plugin til at tage backup af den, så kan du downloade en backup af databasen til din egen computer. Men restore af databasen er et noget mere tricky punkt.

  Men husk, at alt dette kun er nødvendigt, hvis du flytter din blog fra en server til en helt anden. Det er ikke noget du behøver rode dig ud i, hvis din blog “bare” flytter fra abc.com til xyz.com 🙂

 5. Tak for hurtigt svar.
  Ja jeg tænkte jo nok, at der stak noget under – at det ikke var helt så simpelt som du fik det til at lyde. Desværre skal min blog flytte både server og domæne, suk 😉

 6. Hvilken type server flytter du fra/til? Apache? Windows?

  Det kan også sagtens være, at dem der hoster din server kan være behjælpelige, så længe du bare har en backup af din eksisterende database 🙂

 7. Fatter hat af det med databasen og alt det der – men jeg har lige opdaget, at man kan exportere via WordPress-betjeningspanelet og derefter importere til den nye destination.

  Man får ikke plugins, billeder og temaer med, dem må man ftp’e på plads bagefter, men alle indlæg og kommentarer er der. Det tager ca. 1 minut og kræver nul viden om databaser. Genialt!

 8. Pingback: Flytning af en Wordpress-blog | Ellen Garnes Blog

 9. Hej. Jeg har fulgt guiden her til punkt og prikke, men ved Search and replace går det galt. Jeg kan godt se forsiden af min blog, men ingen links virker.
  Jeg har blot flytte fra en mappe til en anden på samme domæne. Skal man skrive hele URL adresse i “Search for” og “Replaces with”? Og hvilke flueben skal man sætte?

 10. Hej Katrin,

  Ja, jeg ville helt klart udfylde HELE URL’en når du laver en search and replace.
  Og så ville jeg sætte flueben i alle felter. For hvert eneste sted i din database hvor din gamle URL optræder, skal den jo erstattes.

  Håber det hjælper 🙂

 11. Hej Jan, tak for listen her, jeg bruger den altid som huskeliste når jeg rykker rundt på wordpress-installationer. Hvilket sker en del. Har dog måttet tilføje med fed, rød tus under pkt. 3: HUSK AT DEAKTIVERE PLUGINS! For det kan godt drille seriøst hvis man ikke gør det 😉

 12. Hej,

  Super indlæg. Men jeg er nu stadigvæk ikke er ørn til det, og ville høre om du kunne hjælpe mig med at flytte min blog? Du kunne eventuelt skrive til min e-mail, så kunne du få adgang til min blog. Ved heller ikke på hvilken side jeg skal oprette mit eget domæne..

  Hilsen Christina

 13. Øhh det kan godt være spørgsmålet er lidt dumt – men – jeg har oprettet en wordpress-blog på wordpress – domæne. Kan den så efterfølgende flyttes til nyt domæne eller er det op på hesten og forfra?

 14. Næh, det er såmænd ikke et dumt spørgsmål Morten 🙂

  Dog ved jeg ikke noget specifikt om WordPress domænet og deres hostede blogs. Men som udgangspunkt, så mener at det burde være muligt at flytte til et andet domæne. Uanset hvor du har oprettet din WordPress blog, så er den jo baseret på en database. Så hvis du kan tage backup af den, så kan du flytte den 🙂

 15. Hej Jan
  Det ser jo nemt ud.. 😉
  Naa men jeg har en side i wordpres (xxx.dk) som skal over paa nyt navn (yyy.dk)
  Det er hos samme hosting firma og jeg har koebt hotel til det nye navn yyy.dk.

  Lige nu er yyy.dk tomt, inden jeg begynder at proeve skal jeg saa installere Wordpres paa det nye hotel til yyy.dk? de har 1clickinstall.

  Takker
  mvh
  anders

 16. Hej Anders,

  Ja, hvis det er samme webhotel, så kan du ligeså godt bare installere en “tom” wordpress og så “bare” flytte databasen og dine egne filer (temaer, uploads, billeder) bagefter.

  Alternativt, når det er hos samme hosting firma høre dem, om de eventuelt hurtigt og nemt kan hjælpe “behind the scenes” 🙂

  Det ser umiddelbart ud som om, at den guide du linker til i det store hele er det samme som min. Han pensler det bare meget mere ud.

  Jeg vil også gerne medgive, at min guide er den korte version, og nogle af punkterne er der mere i, end “bare lige” 🙂

 17. Hej Jan,

  Kan man købe dig til at flytte ens blog? Jeg er bitanalfabet og tør ikke rigtig at kaste mig ud i projektet 🙁

  Venlig hilsen
  Gitte

 18. Hej Gitte,

  Jeg vil anbefale dig at tage kontakt til Brian Brandt ovre hos http://wpdk.dk/ – de er 100m mestre i alt hvad der har med WordPress at gøre og de kan helt sikkert købes til at gøre det 🙂

 19. Pingback: En læseværdig blog | blog.dnnet.dk

 20. Hej.

  Vi skal til at have flyttet vores wordpress blog på winkwink.dk/blog over på et helt nyt domæne og takker mange gange for det super fine indlæg!

 21. Hej Jan

  Sikke en fin guide. Jeg er på vej til at flytte fra et suddomæne, der rummer testen til hoveddomænet, der rummer live/prod.

  Jeg glæder mig til at bruge din guide. Det ser ikke så svært ud.

  Venlig hilsen
  Hanne B. Stegemüller

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *