Frivilligt arbejde som fryns? 4

Nu rabler det sgu da helt og aldeles for nogen hos Novo Nordisk og pensionsselskabet Skandia. Nu vil de nemlig tilbyde medarbejdere, at de kan udføre frivilligt hjælpearbejde som et slags frynsegode. Hvordan fanden hænger det lige sammen?

“Ja Jensen, du kan så vælge at få fri telefon, fri ADSL eller du kan arbejde gratis.”

Øh ja… det er da et svært valg! NOT!

De folk der har lyst til at lave frivilligt arbejde skal da endelig bare gøre det. Men at udbyde det som et slags frynsegode er nok nær det mest åndsvage jeg længe har hørt. Så er der sgu godt nok gået lidt for meget WAUW-Management i den. Alene den følgende udtalelse fra Novo Nordisk siger jo det hele:

Hos Novo Nordisk kommer det til udtryk i deres såkaldte 3. bundlinje, der omhandler social, økonomisk, og miljømæssig bæredygtighed.

Vi lader lige det stå et øjeblik, mens jeg kaster op!

Den 3. bundlinje?
Manglen på kvalificeret arbejdskraft er åbenbart mere udbredt end jeg troede. Eller er det også en del af den 3. bundlinje, at ansætte hashomtågede bimse-hippier til at være “innovative”? :mrgreen:

4 thoughts on “Frivilligt arbejde som fryns?

 1. Skriv noget... Lone 22. apr 2007 19:06

  Ja-ja, men midt i din harme over “hippierne”, så husk lige, at det er vigtigt at ansætte anderledes mennesker.

  Men bortset fra det, så er din kommentar lige i øjet – se link.

 2. Skriv noget... Jan 22. apr 2007 19:25

  Hehe… jo jo. For mig er folk der arbejder frivilligt i særdeleshed “anderledes”. Men det er ok. Hvis de vil bruge deres tid på det, så er det deres sag. Jeg bruger så min tid på noget andet.

  Men jeg synes det er for plat, at virksomhederne forsøger at skabe et positivt image på, at sende deres medarbejdere ud og arbejde frivilligt i arbejdstiden. Jeg synes hellere de skulle bruge deres tid på at lave nogle ordenlige og billigere produkter, eller yde en bedre service.

  Ud over at nogle smalsporede forbrugere nu synes, at Novo og Skandia er “ih så fornugtige”, så er konsekvenserne udelukkende, at effektiviteten daler, omkostningerne stiger og det samme gør priserne for produkterne i sidste ende.

  Sat på spidsen – det kan jeg jo godt lide – så dør folk, mens Novo’s medarbejdere samler plastik i naturen, fordi medicinen ikke bliver færdig til tiden, og pensionsafkastet i Skandia bliver markant lavere, fordi de i det skjulte finansierer vandpumper i Somalia.

 3. Skriv noget... Thomas 23. apr 2007 10:38

  Så vil jeg lige komme med 2 modargumenter 🙂
  Hvis medarbejderne får fri fra deres “normale” arbejde for at udføre frivilligt arbejde er det vel et frynsegode?
  Og hvis NOVO fx. har tænkt på det strategiske aspekt i dette nye tiltag, der jo falder ind under kategorien Corporate Social Responsibility (CSR), kan det jo være de får noget ud af det?
  Den 3 dobbelte bundlinie kan man diskutere værdien af, men faktum er det, at virksomheder som NOVO bliver målt af samfundet på en lang række parametre, deriblandt deres sociale ansvarlighed. NOVO kan via disse tiltag øge brandværdien, tiltrække bedre medarbejdere, tage højere priser for produkter og altså gavne samfundet på mange måder, HVIS samfundet tillægger de nye tiltag værdi…..
  Personligt kan jeg godt mene det er lidt noget fis, men fakta er at samfundet går op i det….På samme måde med miljøfascisterne..de har erobret debatten, og selvom jeg er uenig, må jeg forholde mig til, at de styrer samfundets holding lige pt..

 4. Skriv noget... Jan 23. apr 2007 10:51

  Personligt vurderer jeg ikke NOVO på hvad de gør socialt. Men jeg er tilbøjelig til at give dig ret i, at “pøblen” er nemme at narre hvad den slags angår.

  Høje priser er fint hvis det er fordi produktet er godt. Men det er aldeles uacceptabelt, hvis det er fordi medarbejdere kun arbejder på halv tid, men skal have fuld løn, mens de render rundt og skifter ble på gamle mennesker.

Leave a Reply