IT-sikkerheden og multimedieskatten 5

Man kan sige meget om multimedieskatten og de temmelig uheldige konsekvenser den vil få for samfundet, hvis den bliver vedtaget.
Den negative effekt på kødannelse i morgentrafikken. Hvordan harmonerer det med den grønne tanke om at reducere CO2 udledningen?
Eller hvad med det massive lønpres der vil opstå, når alle vidensmedarbejdere skal have 10-12.000 mere i løn om året, bare for at betale det hele i ekstra skat? Alt sammen nogen der kunne skrives afhandlinger om. Men det er nu mere IT-sikkerheden jeg vil snakke lidt om her.

Personligt vil jeg ikke betale kr 5.000,- i skat for at kunne udføre mit arbejde. Så hvis jeg stadig skal være mobil, vil jeg sende regningen videre i form af et øget lønkrav på rundt regnet kr. 12.000,- om året.
Eller også må jeg aflevere udstyret, og således ikke længere kunne arbejde hjemmefra, eller på farten. Ingen af de to løsninger vil være favorable set fra arbejdsgivers synspunkt.

Derfor vil mange nok forsøge sig med andre kreative metoder. USB sticks og/eller USB harddiske. Mails frem og tilbage. Hjemmepc’en sluttet direkte på virksomhedens netværk via VPN. Floppy disk? 😉

Hvis din virksomhed har en IT-politik som tages seriøst (hvilket langt fra er sikkert), så er disse worksarounds absolut no-go. Og det er der en grund til. Men rigtig mange virksomheder har enten ikke en IT-politik, eller også er man ligeglade med den. Desværre. For den kunne spare virksomheden for en del bøvl.

Alt andet lige viser alle undersøgelser, at den gængse familiepc langt fra er patchet og sikret i samme stil som virksomhedens udstyr. Og der bliver ingen tvivl om, at når først omfanget af disse kreative dataudvekslingsmetoder tager til, så vil din IT-afdeling komme på overarbejde. Der vil helt sikker opleves flere problemer med inficerede maskiner og flere nedbrud. I sidste ende udgifter for virksomheden og frustration for medarbejderne.

Og det er jo bare den ene side af mønten. Den anden side er den, hvor firmaets fortrolige oplysninger ligger på hjemmepc’en. Samme pc som ikke er specielt godt sikret mod hackere, trojanere og andet “godt”. Dermed er sandsynligheden for, at tredjepart opsnapper din virksomheds fortrolige oplysninger ikke længere så usandsynligt et scenarie, som man kunne håbe.
Farvel fortrolige dokumenter… farvel nye forskningsresultater… farvel job 😉

Så er der også en “tredje side af mønten”. De øgede supportudgifter, når der pludselig skal ydes support på folk hjemmepc’ere. For hvem ringer økonomichefen til, når hans barnebarn har installeret “Bimse Bamse 2.7” på PC’en… og årsrapporten til bestyrelsen lige pludselig er væk?

Jeg håber godt nok at politikerne vågner op i tide og ser, at denne nye misundelsesskat ikke fører noget som helst positivt med sig. Er det virkelig værd, at sætte Danmarks position som IT-nation over styr for et par ekstra håndører i den store statskasse? Jeg mener nej… hvad mener du?

5 thoughts on “IT-sikkerheden og multimedieskatten

 1. Skriv noget... Tenna Skinnerup 7. apr 2009 15:22

  Hold da op er der kommet en Bimse Bamse 2.7? Den skal jeg da have asap.
  Jeg bruger stadig 2.5… 😉

 2. Skriv noget... Jan 7. apr 2009 15:36

  Hahaha… ja helt ærlig. Hvordan kan du leve uden 😀

 3. Skriv noget... Jan 16. apr 2009 17:13

  Nå – så er der forlydende om, at de har valgt at droppe denne tåbelige skat. Det var også det eneste rigtige.

 4. Skriv noget... Tom Roholm 16. apr 2009 19:53

  Droppet bliver den vist ikke, desværre, men nu overvejer de da at ændre den. Tåbelig, absolut. Vi må komme ud over at staten eller skat skal regulere virksomhedens frynsegoder. Er man træt af af naboen som arbejder for en anden virksomhed har både mobil og internet betalt, så skift dog arbejde.

 5. Skriv noget... Jan 16. apr 2009 20:34

  Nej desværre. Jeg var lige hurtig nok til at rykke på løse rygter der. Nu var jeg ellers lige så glad 🙂

Leave a Reply