Spring til indhold

Let røven fynboer

I Assens på Fyn vil man gerne have, at de unge tager en uddannelse.
Det er der ikke noget underligt i. Det er trods alt til landets bedste, hvis indbyggerne kan læse, skrive og regne på et bare nogenlunde hæderligt niveau.

Der hvor kæden hopper helt af på ALLE punkter er, når Assens, med skattekroner, vil betale taxa til de dovne unge, hvis de har mere end 1km til busstoppestedet.
Én kilometer. Ja, ÉN! 1000m. De unge i Assens og omegn er åbenbart så dovne, at de ikke magter at gå/løbe/cykle en så minimal distance, så de kan tage bussen i skole.
Så det vil man forsøge at gøre noget ved fra politisk side i Assens.

Hvis man seriøst er så møgforkælet og doven, at man ikke orker at bevæge sit fede korpus 1km for at tage en bus og komme i skole, så er sandsynligheden for at man kan gennemføre nogen som helst hæderlig uddannelse alligevel nul. Skal de unge ikke også have bøgerne læst højt på lydbånd, hvis de får mere end én sides lektier for, eller hvad? Er det for meget forlangt at de gør en indsats selv?

Ja, det er åbenbart for meget forlangt i Assens (og desværre nok også de fleste andre steder i landet).
Men i stedet for at sparke de unge i røven og banke noget fornuft ind i hovedet på dem, så laver man en ordning, hvor man ikke bare spilder skattekroner på taxa nu her, man skaber på lang sigt en masse bistandsklienter med krævermentalitet. Som om Danmark ikke har nok af dem i forvejen?

Hjulene på bussen drejer rundt, rundt, rundt. Men snart stopper bussen slet ikke på Fyn længere.

6 tanker om “Let røven fynboer”

 1. Det kommer vel forhåbentlig ikke til at blive en realitet! Så er vi da gået for langt.

  Dog er jeg ikke helt med på lydbogsmuligheden, da jeg personligt synes, at det ville være en genial ide med lydbøger ved siden af de fysiske udgaver. Det synes jeg ikke har noget med dovenskab at gøre. Der er mange, der nu om dage lytter til lydbøger eller podcasts, og det er altså bare en smart mulighed, der skal udnyttes efter min mening 🙂

  Dbh,
  Sander

 2. Der er bestemt ikke noget galt med lydbøger som sådan… med mindre man vil træne/lære folk at læse, så er det ikke så godt et værktøj 😉

 3. Det kommer jo an på omstændighederne. Der er formodentlig mange, som vil have lettere ved at lære at læse, hvis de sad og hørte lydbogen, samtidig med de fulgte med i den normale bog 🙂

 4. Jeg var lige som dig Jan, ved at falde ned at stolen da jeg hørte det her. Hvis man i kommunerne har penge til at betale for en taxi, hvis folk har 1000 meter til et busstoppested, så skal der vist spare endnu mere derude. Det er TOTAL vanvittig at overhovedet tænke tanken.

 5. Tænk at det er sådan man ønsker vores unge at vokse op. Det er jo sygt hvis de i fremtiden kommer til at forvente at samfundet skal betale for den slags ting.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *