Spring til indhold

Milena Penkowa

Milena Penkowa, en historie om en yngre veludseende kvinde med ambitioner større end både talent og arbejdsvilje!

Havde det så bare været det, så ville Milena Penkowa være uendelig ligegyldig i det store forkromede billede, og jeg havde ikke behøvet at skrive et blogindlæg om hende.

Hvis vi tilsætter en ældre herre med magt, og et ukendt element, lad os kalde det x(xx), så tager historien en drejning i retning af lægeromans-agtigt trivial litteratur. Saftig og dramatisk – måske – men stadig temmelig ligegyldigt, da den slags jo sker hele tiden.

Men, når det leder til videnskablig uredelighed og stiller spørgsmålstegn ved troværdigheden af Københavns Universitet og den naturvidenskablige forskning, så er det alvorligt. Alvorligt nok til, at jeg må fægte vildt og voldsomt med samuraisværdet, og skære igennem her på bloggen.

Naturvidenskab er ikke X-faktor
Videnskablig uredelighed er den værste forbrydelse – overhovedet – inden for videnskaberne. Fusk med data for at få teorierne til at passe hører ikke hjemme på et universitet. Det er derfor man har peer-review og åbenhed omkring data og metoder. Hvis ikke ens forskning kan holde til at blive gransket af andre på samme niveau som en selv, så er det nok fordi der er noget galt. Såden er processen. Sådan SKAL den være.

Moderne naturvidenskab er ikke X-faktor, hvor hr. og fru Tonedøv kan sende sms’er ind og stemme på, hvilken teori om atomernes opbygning der lyder mest sexet i denne uge. Det er en oprigtig søgen efter sandheden på objektive og åbne vilkår. Det er det der adskiller os fra den opgivende hob af religiøse fantaster, der blot opfinder deres egne sandheder for at forklare hvorfor Solen står op om morgenen. Os der anskuer verden med rationelle (videnskablige) briller bør, nej SKAL, være hævet over det niveau.

Det var sikkert heller aldrig kommet så vidt, hvis ikke en hvis Helge Sander havde blandet sig… i tide og utide. Jeg ved ikke hvilken “betaling” Penkowa ydede for at få den daværende videnskabsminister til at “skaffe” hende job og priser, men jeg håber edermame det var godt, Helge!
For skaden på universitetets omdømme og troværdighed bliver ikke lige fixet natten over.

Fusk med data er utilgiveligt! 
Når kommissionen som nu skal kulegrave Penkowas arbejde er færdige, så er jeg ikke i tvivl om, at de kommer frem til samme konklussion som mig:
Du er ikke værdig til at blive kaldt forsker, Milena. Færdig. Slut!

8 tanker om “Milena Penkowa”

 1. Det er ok at en minister har hånden lidt for langt nede i honningkrukken, men det er dælen dulme ikke i orden at han driver sine eskapader så langt, at KU bliver til grin internationalt.
  Og det er magtmisbrug af værste skuffe, når en minister holder hånden både over og under sin veninde.

  Nå, hun virker som en overlever, så mon ikke snart hun tjener tykt på at udgive en selvbiogri.

 2. Den sag er så grotesk, at man tror, at det er løgn. For nogle måneder siden forlød det, at Penkowa havde stået i et eller andet forhold til KU´s rektor og at han derfor havde holdt hånden over hende. Nu er der en mystisk forbindelse til den daværende ansvarlige minister. Hvis beskyldningerne holder stik, er der tale om en skandale af dimensioner. Og som du skriver, videnskabelig uredelighed bare ikke forekomme på et universitet. Punktum.

  Jeg bliver sgu helt bedrøvet over, at Københavns gamle, hæderkronede universitet overhovedet kan komme i en situation, hvor den slags kan sandsynliggøres. Det burde man være helt hævet over.

 3. Det virker som om hun er bukket under for sine egne ambitioner. Jeg kan godt forestille mig, at hun har haft svært ved at leve op til den rolle, som medierne og universitetet har placeret hende i.

 4. Sagen er både syrealistisk, komisk men også dyb tragisk!
  Hvordan kan udseende og flirts føre til, at man ser igennem fingrene med teorier, som ik holder vand!
  Det er en OMMER!

 5. Der findes en diagnose- kode for folk som hende. I hendes verden er det alle andre, der galt på den: Danmark/ systemet kan ikke håndtere eller rumme en person med hendes ubeskrivelige format. Det er ikke medierne eller universitetet, der har placeret hende i den rolle: Det har hun helt og holdent selv. Megalomania.

 6. Penkowa er en skændsel for sig selv og for KU. Det er simpelthen for langt ude, at man – med de beløb, der er med i ligningen – kan slippe afsted med den slags ugerninger.

  Men derudover er jeg virkelig træt af, at høre om hende. Kan hun ikke bare få sin straf og ryge bag tremmer, så vi slipper for at høre mere om hende. Det eneste vi mangler at vide snart, er farven på hendes trusser.

 7. Farven på trusserne? Som Jan antyder kunne det sikkert være relevant at spørge HS. Jeg er efterhånden træt af at være dansker; det ruller op med den ene skandale efter den anden – og godt at det kommer frem, men efterhånden har jeg følelsen af at politikere, systemer og moral står for fald. Efter min opfattelse består ca. halvdelen af dk´s befolkning af snyltere og parasitter, hvis eneste formål er at dræne samfundet – og den anden halvdel, for ressourcer og arbejdskraft. Og her går jeg rundt i min egen lille verden og overholder alle love, regler og aftaler som jeg er opdraget til – for bare at opleve at andre bare snyder og bedrager for egen vinding.
  Tak fordi jeg fik lov at komme af med det.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *