Spring til indhold

Skype

Skype som program behøver jeg vist ikke introducere, gør jeg?
Hvis jeg gør, så er dette indlæg nok ikke noget for dig, for jeg har nemlig sat mig for at “undersøge”, hvordan folk bruger Skype.

Gratis IP telefoni med/uden video
Ja, det er jo ligesom det Skype kan. Det kan jeg godt se det smarte i, uanset om det så er med eller uden video.
Omvendt, så betragter jeg programmet som en slags telefon, og jeg “tager det kun frem”, hvis jeg skal bruge det. Med andre ord, så er Skype stort set aldrig åbent her hos mig.
Men går en del af ideen så ikke bare fløjten, hvis ikke jeg har programmet kørende hele tiden? I modsætning til en rigtig telefon, så kan du jo ikke ringe til mig på Skype, hvis jeg ikke er online.

Chat?
Jeg blev for nyligt gjort opmærksom på, at Skype har en “fantatisk” chat funktion, og at nogen bruger Skype til primært dette. At chatte. Derfor har de også Skype kørende i baggrunden konstant, ligesom vi i gamle dage havde vores MSN Messenger kørende hele tiden. Den funktionalitet havde jeg ikke lige tænkt over… og dybest set, så er der i forvejen et hav af chat klienter, så hvorfor i alverden bruge Skype til det?

Personligt har jeg et love/hate forhold til chat klienter generelt.
Chat funktionen er genial… men en klient hvor alle dine venner kan se, at du er online, opfordrer også næsten til, at man bliver kontaktet i tide og utide, om alt muligt.
Bare fordi jeg er online betyder ikke, at jeg “gider” snakke med dig. I hvert fald ikke lige nu. Jeg kunne jo være midt i noget andet og vigtigt.
Derfor havde jeg næsten altid min status som “do no disturb” eller “AFK”, dengang jeg havde en chat klient installeret.

På mobilen?
Skype kan installeres på din mobil også. Har kan jeg igen se en klar fordel, hvis du sidder på hotellet i udlandet, og har gratis wi-fi. Så kan du ringe hjem via Skype på mobilen… og dermed ringe gratis 🙂
Men igen, så er det som med en telefon, det er noget jeg tager frem, når jeg skal bruge det. Ellers kører det ikke.

Hvad gør du?
Så nu er mit spørgsmål til dig, kære læser, hvordan bruger DU dit Skype?
Kører det hele tiden? Bruger du det til chat? Videokonference? Eller har du opdaget, at det kan ophæve tyngdekraften, hvis man gør et-eller-andet på en bestemt måde?
Kom glad med dit input 🙂

19 tanker om “Skype”

 1. Hej Jan,

  Jeg bruger primært Skype til chat internt i firmaet, som jeg driver sammen med nogle andre. De andre medejere sidder både på Sjælland og i Nordjylland, så det er nemt hvis man lige skulle bruge et hurtigt svar på noget. Det er oftest nemmere end at skulle forfatte en hel email. Skypes chatfunktion kan dog godt blive irriterende uoverskuelig, hvis man chatter med flere ad gangen, og hvis man skriver meget.

  Jeg gad godt blive bedre til at holde videokonferencer. Men det er desværre en lidt glemt funktion, synes jeg.

  I gamle dage var jeg oftest at finde på Skype/MSN/WLM privat også, men efterhånden som det er blevet møgbilligt/gratis at sende en SMS, så gør jeg det i stedet.. jeg ved egentlig ikke hvorfor, men det er nok fordi der er større chance for, de ser SMS’en end at de åbner deres IM-programmer efterhånden. Jeg har for sjov lige prøvet at åbne Windows Live Messenger, mens jeg skriver det her, og hvor der for få år siden måske var 15-20 stykker online nu, så er der 2! Så det er i hvert fald ikke så brugt i min omgangskreds mere.

  Måske er det et udtryk for, at vi har fået mulighed for at kommunikere på flere fronter igennem tiden.. Nu har vi jo også Google Plus, Facebook og Twitter oven i “stakken”.

 2. Hej Jan
  Jeg er altid online på Skype når jeg er på kontoret. Jeg har et pro abonnement så jeg kan ringe til almindelige telefoner, men bruger det dog sjældent.

  Jeg anvender ofte freelancere til mine projekter, og de sidder alle mulige steder i verden, og så er Skype ret praktisk. Vi bruger det til samtale, chat og skærmdeling.

  Jeg bruger også Skype til møder hvor vi er 3 eller flere, og det ikke er alle der er fysisk til stede.

  Når jeg snakker over Skype, er chatten god til at udveksle kode og filer, mens man snakker.

  Kan simpelthen ikke undvære skype.

 3. Hej Jan,

  Jeg bruger mest Skype til selve chat delen sammen med diverse samarbejdspartnere. Alle kan være i en samtale på en gang og du kan altid læse tilbage hvis man ønsker dette.
  Så bruger jeg også en del skærmdeling til når jeg sidder med min programmør, så vi nemmere kan vise hinanden hvad der skal være hvor 🙂

  Og så er det jo også nemt hvis man skal have “telefon” møde med flere at man kan logge på sin skype og ringe op via der og det eneste den bruger er din data(og en masse strøm).

 4. Tak for input. Kan da allerede nu se, at det er forskelligt hvad folk gør med Skype 🙂

  @Simon: Ja, jeg vil gerne tro at Messenger er mere eller mindre dødt efterhånden. Har heller ikke selv brugt mit i mange år.

 5. Hej ! Superfedt emne at tage op – der er nemlig mange der kunne have gavn af at “opdage” de muligheder, der ligger i skype.

  Erhvervsmæssigt bruger vi Skype til at interviewe folk i vores tv-udsendelser. Vi har en såkaldt Tricaster, som kan mixe et skype-opkald ind, så man kan have gæster virtuelt i studiet. Se eks. http://www.youtube.com/watch?v=lhKsrdc25ag&feature=plcp

  Personligt bruger jeg ikke skype til at snakke på, som telefon, men kun som chat. Her har jeg til gengæld nogle gruppechatter kørende, som er kanonsmart!

  Jeg vil gerne tilbyde dig at vi – i sagens natur – over skype tager emnet op med dig så du også kan prøve at fortælle lidt om hvad du finder ud af med ovenstående!

  Mvh Kenneth WedMore Lund
  vært og producent, Living Smart TV

  http://www.livingsmarttv.dk

 6. Hej S. Jan

  Det har sine klare fordele med skype, når man begynder at få internationale kontakter (i mit tilfælde japanske). har en sempai i Tokyo, en sensei i Kyoto og bekendte spredt ud over verden generelt (pga. Bosei). jeg ville AldriG snakke med dem hvis ikke det var for skype.
  Dog er det sjældent igennem Skype kontakten bliver etableret. Det er typisk en “date” der blir sat i stand over Mail og/el. Facebook.
  Jeg har nemlig, som dig, ikke skype åben før jeg skal bruge det; men det gør det stadig til et uvurderligt værktøj.

 7. Jeg bruger det til at holde forbindelse til famlien rundt i Danmark. Det er mest med video på så vi kan se hinanden.

  I forbindelse med arbejde bliver det brugt flittig til at holde kontakten med ens kolleger som er spredt ud nordjylland, sjælland, ploen og spanien.
  Det er både som opkald med video, men også bare en hurtig IM i stedet for en email.
  Det er nemt at bruge og foretrækker skypes kvalitet frem for messengers.

 8. Hej Jan,

  Jeg bruger skype ufatteligt meget. Min kæreste backpackede i australien et halvt år, så vi fik et lokalt simkort og viderestillede skype opkald til den telefon. Telefon regning over seks måneder: 600 kr.

  Jeg chatter og ringer derudover meget sammen med mine svenske kollegaer, det gør bare arbejdet nemmere. Derudover har jeg købt et engelsk telefonnummer som viderestiller til vores danske telefon. Det kunne ikke være bedre og billigere for os:)

 9. Henrik aka Mugen

  Hej Jan,

  Jeg bruger skype til at holde kontakt med min familie i tyskland. Jeg ringer også til dem via skype på mobilen for at spare penge. Jeg er oftes labeled som usynlig, men har det næsten altid kørende. Dem som vil kan altid kontakte mig. Bruger det også til “videokonference” og funktionen “del skærmen”. Især muligheden at dele sin desktop har vist sig nyttig, når jeg skal hjælpe farmand med diverse IT opgaver/problemer.
  Endvidre har jeg ligesom andre mange internationale kontakter, som jeg ellers vil have det svært ved at kontakte. Jeg oplever at have mange spontane samtaler på tværs over kloden, som jeg ellers ikke ville have. Det gælder både med chatklient og video call.

 10. Hej Jan,

  Bruger stort set kun Skype hvis jeg skal sidde og hjælpe en med at lave noget over computeren (så har man hænderne fri), eller hvis jeg er i udlandet 🙂 ..

 11. Hej
  Bruger skype hele dagen..
  Til Kunder, Partnere, Ny salg, Support osv.

  Deres mobile versioner til Ipad og Iphone er dog stadig #)($I@#)($.

  Utroligt de ikke kan faa dem fikset.

 12. Hej Jan, jeg bruger skype når jeg ikke kan bruge alm. telefon. Det er både i forbindelse med samarbejdspartnere, men især når freelancere skal instrueres.

  Privat er det til chat og samtale med venner, som ikke bor i Danmark, eller hvis jeg selv er i udlandet.

 13. Vi driver en håndfuld virksomheder i Danmark her fra Florida via Skype, så vi er dybt afhængige. Vi har danske numre (70-numre), som så viderestilles til vores SkypeIn nummer. Det betyder, at danske kunder kan ringe til alm. dansk takst – og så ringer vores telefoner her i Florida.

  Og vi kan ringe til alle danske numre – fastnet og mobil – til meget lave takster.

  Jeg bruger også Skype med skærmdeling i mange møder. Helt og aldeles uundværligt i vores forretningsmodel.

 14. Tak for de mange inputs indtil videre.
  Spændende at høre at så mange bruger det til skærmdeling/support… der vil jeg jo foretrække TeamViewer… men det er måske bare mig 😉

 15. Hej,

  Jeg har altid mit skype kørende på computeren og tiltider på mobilen. 

  Jeg bruger Skype meget til at chatte både med og uden video. 
  Derudover snakker jeg også både med og uden video.

  Det er både ren og skær fritidssnak og skolerelateret snak, der foregår. 
  I forbindelse med skole, har jeg ofte også brugt det til at dele dokumenter/billeder. 

  Jeg har også brugt det til at holde kontakten med venner/familie i udlandet. 

 16. Skype er et super vigtigt værktøj, jeg bruger det primært til chat men da vi har outsourcet en del af vores arbejde er det virkelig smart at kunne snakke med folk på den anden side af jorden.

  Rigtig godt og brugbart indlæg Jan 🙂

  Mvh
  Morten

 17. Jeg startede i tidernes morgen ud med en tilværelse i Malta. Efter anbefaling af Thomas Rosenstand, så endte vi også med et Skype-in nummer, hvilket jeg har brugt lige siden.

  Det har gjort det let og enkelt at flytte til Nicaragua, hvor jeg samtidig beholder mit danske nummer uden problemer, flytning eller viderestilling. Det er en drøm at bruge Skype til global telefoni.

  I White Shark Media bruger flere konsulenter det også til at få et direkte nummer enkelt og let. Det giver dem mulighed for at blive mere personlige med kunderne og få direkte numre uden dikkedarer.

  Jeg kunne ikke forestille mig ikke at bruge Skype.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *