Spring til indhold

Socialt bedrageri

Emnet socialt bedrageri er meget oppe i disse dage. Med rette!
Problemet er bare – som med stort set alt andet i dette land – at man griber løsningen af problemet helt og aldeles forkert an. I stedet for at rykke nælden op med roden, så forsøger man sig med kontrol, stikkertelefoner, dyneløfteri, angiveri og underlige, uigennemskuelige regler. Og så lige lidt mere kontrol. Og lidt flere regler, bare for at være på den sikre side.

Enligsager
Et “skønt” ord for, når enlige forsørgere forsøger at snyde med offentlige tilskud, selvom de reelt ikke er enlige, og derfor ikke berettiget til nogen tilskud.

Det forholder sig åbenbart sådan, at en enlig forsøger med to børn i dette land kan få noget der ligner kr. 100.000,- i forskellige tilskud… om året!
Ja, du læste rigtigt. Om året! Det er jo også værd at tage med.

Udsigten til så mange gratis penge får naturligvis en anseelig del af befolkningen til at forsøge at snyde sig til nogle af dem.
Enten opretter de fædrekollektiver, hvor en masse mænd er tilmeldt samme adresse selvom de reelt stadig bor hjemme hos konen. Men i “systemet” ser det ud som om konen er alene med ungerne, og det udløser masser af gratis penge. Indtil det bliver opdaget i hvert fald.

Den omvendte verden er reelt enlige forsøgere, der er så “uheldige” at finde sig en kæreste.
Her er reglerne så upræcise og svagt formuleret, at de reelt set er umulige at forstå. Det gør det meget svært ikke at snyde, selvom man måske ikke har reel hensigt om det.
Den slags udløser “samtaler” hos kommunen, hvor folk skal sidde og svare på underlige spørgsmål omkring deres potentielle kærester, mens socialrådgiveren snager på deres Facebook profiler, gransker deres kontoudtog og belurer dem for at se hvilken vej de kører på arbejde om morgenen.

Milliarder kan spares
Løsning er heldigvis meget enkelt. Den er så enkelt at ingen af jer har tænkt på den (åbenbart)!
Derfor vil jeg – filantropisk som jeg er – give jer løsningen mod en symbolsk kompensation i form af sølle 10%.

Yes, jeg skal kun have 10% af det penge der spares i det offentlig, hvis I indfører min løsning.
Resten skal I bruge på skattelettelser.

Løsningen
Afskaf børnebidrag, boligsikring, fripladser i børneinstitutioner og alt det andet gøgl.
Afskaf hele lortet – fuldstændigt!

Dermed er der ikke længere noget som helst incitament til at forsøge at snyde.
Ingen fædrekollektiver. Intet dyneløfteri. Intet angiveri. Ingen stikkertelefon. Ingen problemer med at få kærester.

Det anslås at der udbetales op imod 12 milliarder om året uberettiget i Danmark hver år.
Jeg ser frem til at modtage en check på 1,2 milliarder fra staten når året er omme.

10 tanker om “Socialt bedrageri”

 1. Sikke dog en skarp løsning du kommer med der. Hvorfor i det hele taget ikke bare nedlægge hele staten og det offentlige system? Så behøver vi slet ikke tage stilling til sådanne ting længere. Enhver er jo sin egen lykkes smed. I det hele taget er det underligt, at nogle mennesker har brug for hjælp, når nu de bare kunne tage sig sammen, klippe håret og få sig et arbejde.

 2. Der er jeg jo nok enig med Rasmus.

  selvfølgelig er det en kæmpe problemstilling, og jeg er langt fra tilfreds med “løsnings modellen”.
  Men modeller som f.eks:
  nogle mennesker blir voldelige af at drikke alkohol derfor- lad os forbyde alkohol! så slipper vi for den slags -holder simpelthen ikke. Dem der rent faktisk har brug for nogle af de ydelser for at klare sig, skal ikke ligge under for de idioter der ikke respekterer samfundet og deres medborgere.

  Men du har fat i den lange ende mht til regelfetichismen. det er jo dybt godnat at tror det gør andet end at drukne os i unødvendige udgifter, forvirring og frustration.
  Der er en stor del af den offentlige sektor der trænger til en omtænkt overhaling af den store slags, for dette er bare en af de mange sjæleædende bureaukratisk helvedesmaskiner vi har fået bygget op over årene.

 3. Pointen er jo, at når vi afskaffer alle de støtteordninger OG sætter skatten væsentlig ned, så har ingen længere brug for ordningerne. Så kan de betale for deres ting med egne penge…

 4. Nogle ting er bare stort set umulige at klare sig igennem i visse situationer, hvis ikke der er tilskud fra det offentlige. Eksempelvis en enlig forælder der skal tage en uddannelse / videreuddannelse med SU. Der når man ikke langt på en almindelig SU og fuld betaling til institution mm.
  Så helt skære det væk for alle, kan nok ikke lade sige gøre. 🙂

 5. @ Anders
  Det kan da lade sig gøre i andre lande, hvor man arbejder 1-3 jobs ved siden af studie for at klare sig.
  Der er alt for mange danskere der har kræve mentalitet

 6. Desværre er der bare rigtig mange der spekulerer i hvor meget de kan få. Men det er jo enligt nemt at forstå, for mange ufaglærte/lavt lønende kan det bare ikke betale sig at gå på arbejde og det er jo direkte sørgeligt.
  Jeg er med dig hele vejen, Jan.

 7. Man kunne jo starte med at være MEGET mere konsekvent ved bevist svindel og snyd med de offentlige tilskud og vores fælles pengetank.
  F.eks. opdages snyd fjernes alle tilskud nu og i fremtiden – se det vil nok give nogle milliarden som en start.
  Men ellers er jeg enig – der er altfor mange tilskud etc. omvendt er det også en del af den danske model – og her tænker jeg så ikke lige på skolelæreren 🙂 som nu endelig skal til at lave bare lidt for føden.

 8. Gir dig ret i at junglen at mere eller mindre direkte sociale tilskud er helt uigennemskuelig. Fx forstår jeg ikke hvorfor børnepengene skal være så høje – en af mine venner har 4 børn og modtager 17.000 kr. hvert kvartal i børnepenge – det er jo en ekstra månedsløn hver 3 måned!
  Ingrid

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *