Spring til indhold

En lang sej kamp

  • af

Jeg har nu fået kæmpet mig igennem samtlige 9 sæsoner er X-files. For noget tid siden købte vi den komplette samling af denne ellers fortræffelige serie. Jeg husker i hvert fald tydeligt de første år med X-files og hvor godt jeg syntes det var. Men da jeg ikke har set dem alle så måtte det være på sin plads at få samlingen hjem.

Jeg skal advare om spoilere i det følgende.

Worst Episodes Ever!

Jeg husker svagt noget med, at episoderne blev lidt underlige efterhånden som serien skred frem. Det skete dog først langt senere end jeg husker det. Til gengæld går det så også ned af bakke med ekspressfart, da det først sker.

Og det sker sådan ca. der hvor producenterne tror, at de kan lave X-files uden Mulder. Det kan man ikke! Så allerede der skulle de have lukket serien. Bevares – de to  nye agenter gør da sådan set et udemærket skuespiller job. Men det er bare ikke X-files. Det er bare et par FBI agenter der opklarer underlige forbrydelser uden at have nogen som helst idé om, hvad de egentlig laver.

Men det allerværste er, at Scully tuder konstant de sidste to sæsoner. Og det er altså noget der ligner 40 episoder! Tuder… som i græder. Hver eneste scene hun er med i, involverer noget med, at hun skal græde. For fanden hvor er det egentlig deprimerende tv.

Først tuder hun over, at hun ikke kan blive gravid.
Så tuder hun over, at hun måske alligevel har en datter.
Det har hun så ikke… men så skal der også tudes over det.
Så kan hun alligevel godt bliver gravid (tude-tude), men så er ungen måske en alien (tude-tude). Det viser sig så at ungen alligevel er normal (tude-tude) – men nej vent… han er faktisk halv rumvæsen (tude noget mere), hvorefter ungen får en indsprøjtning og bliver normal (tude/vræle) – men så kan man jo ligeså godt bortadoptere ungen (tuder endnu mere).
Og alt imens hun tuder over alt dette, så fordriver hun tiden ind i mellem med, at tude over, at Mulder ikke er der mere. Men vent… så kommer Mulder alligevel tilbage! Jamen så skal vi da tude lidt over det også.

Konklusionen
(ikke flere spoilere herunder)

Arrrrrrrrrgh!

Hvad der de første sæsoner er fabelagtig tv med Mulder som den alvidende paranormale opdager og Scully som den videnskablige skeptiker bliver kørt så langt ud, at det samlede billede af X-files ender langt under middel. De sidste sæsoner er SÅ ringe, at man skulle tro det var løgn. Jeg kan ikke anbefale nogen at se meget mere end til og med sæson 6. Derefter går det kun ned af bakke. Desværre.

Nu er så meget spændt på den nye film som lige har været i biograferne. Den skal naturligvis ses… men jeg frygter det værste.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *