Spring til indhold

Nightwish

Ja, man skulle snart tro, at jeg havde åbnet en musik blog… men det har jeg altså ikke. dog bliver jeg nødt til at fortælle dig om onsdag d. 11. april 2012, hvor vi igen smuttede til Sverige København. Denne gang for at høre finske Nightwish, som spillede på Falconér Scenen.

Som du måske husker, så er det ikke så længe siden jeg anmeldte Nightwish’ nyeste album Imaginaerum, som jeg finder aldeles fremragende.

Live var Nightwish i København bare knap så fremragende. Desværre.

  

Der har vel været omkring 3000 til koncerten, hvoraf en overraskende stor del så ud som om, at turbussen fra det lokale plejehjem havde sat dem af det forkerte sted.
Fair nok hvis Nightwish tiltrækker et ældre publikum. Det havde jeg ikke lige regnet med, men det gør ikke noget.

Desværre er der så ikke den helt vilde gang i “mormor og farmor”, som det meste af tiden bare stod og optog pladsen foran scenen uden ellers at bevæge sig for meget. Om det skyldes nye hofter, pacemakeren eller at de rent FAKTISK var gået forkert, det ved jeg sgu ikke… men der var altså for lidt gang i folk.
Fair nok, det var ikke kun de gamles skyld, for en meget stor del af de unge mennesker, der også var til stede, var tilsvarende passive.

Det hjælper naturligvis heller ikke, når der ikke er skruet ordenligt op for lyden. Jeg har for eksempel ikke tinitus i dag… og så har de ikke spillet højt nok. Det er den eneste måleenhed jeg behøver 😉
Misforstå mig ikke, lyden var fin nok, den var bare ikke høj nok. Der manglede sgu noget power.

Koncerten startede også med et mindre kiks. Jeg håber i hvert fald det var et kiks, for ellers er det den dårligst timede intro nogensinde.
Der hang et tæppe foran scenen som jeg er sikker på skulle falde i starten af det første nummer efter introen. Men det gjorde det ikke. Nightwish spillede naturligvis ufortrødent videre, og tæppet faldt efter første vers + først omkvæd… men der var vi stoppet med at hoppe og var gået i “hvad-fanden-sker-der” mode.

Nej, der var mange småting som trak ned i helheden. Som sådan var det ikke en dårlig koncert, men vi blev godt nok heller ikke blæst op af bagvæggen på nogen måde. Det synes jeg var lidt en skam, for Nightwish kunne have sparket os omkuld, men det gjorde de bare ikke. Jeg havde forventet noget mere må jeg ærligt erkende.

5 tanker om “Nightwish”

 1. Ørepropper for hulen, Jan. Ørepropper!

  Jeg har selv haft sådan nogle i lige siden en Paradise Lost-koncert i 90’erne. Dengang de troede, at de skulle til at være helt store og havde booket KB-Hallen. Da koncerten så blev flyttet til Pumpehuset, havde de vist lidt for meget grej tilovers, så der blev spillet højt. Efter fire dage med konstant, høj ringen for ørene, nåede jeg at overveje, om den nogensinde ville stoppe.

  Og køb så noget ordentligt. Et par “juletræs”-propper fra en musikforretning kan anbefales. Noget der dæmper lineært.

 2. Jamen hvis jeg havde brugt ørepropper, så havde det jo været ligesom en slags stumfilm med Nightwish… så havde jeg manglet nogen til at holde papskilte op med teksterne, så jeg kunne følge med 😉 😀

 3. Argh… Det var da lidt ærgeligt hvis koncerten ikke helt var så god som den burde.
  Jeg havde en af mine elever (jeg underviser i musik) derinde, han havde godt nok haft en fed oplevelse og nævnte ikke noget om kiks.
  Men ellers er det jo fed musik må man sige….

 4. Nu har jeg “researched” lidt på det… og jeg tror desværre ikke det var et kiks. Det er vist meningen at det tæppe skal hænge foran scenen i så lang tid. Har fundet flere live klip fra denne tour hvor det er præcis på samme måde 🙁

  Man kan se det live her:
  http://www.youtube.com/watch?v=Hk6l4bUYUU0

  Jeg mener tæppet burde være faldet efter 0:34 inde i klippet… og ikke først efter 1:45… det er efter min mening en elendig intro.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *