Spring til indhold

Steel Panther

Onsdag d. 14. marts var vi rykket til Amager Bio i Sverige København for at høre Steel Panther.

Steel Panther er startet som et hyldestband til hard- og glamrock musikken og tager udgangspunktet i hele den kultur og genre som opstod i og omkring Sunset Strip i Los Angeles tilbage i de glade 80’ere. Deres inspiration er Mötley Crue, Bon Jovi, Guns ‘n’ Roses, Poison og Van Halen. Sidenhen er Steel Panther begyndt at skrive deres egne numre, men stilen er den samme.

Alt, og jeg mener ALT, handler for Steel Panther om sex, drugs and rock ‘n’ roll. I bogstavelig forstand og i den rækkefølge. Det hele foregår under bæltestedet og hvis man er sippet eller bare tilhører den voksende gruppe af kønsforkrækkede ligestillingsekstremister, så ville man falde død om på stedet.

Som for eksempel når guitaristen “indrømmer”, at:

Jeg er engang bollet 40 kvinder på stribe, men jeg tog mig en lur mellem  nummer 17 og 18, så derfor har jeg skrevet dette nummer…

…hvorefter vi alle sammen gav den gas til Steel Panthers hit: “17 Girls in a Row” 😀
Det er det niveau vi er på. Det var fedt. Hele vejen igennem!

  

I knap to timer blev vi underholdt med glam-metal for fuld skrue og bandmedlemmernes interne venlige drillerier med hinanden mellem numrene. Det var et kanon show som dog et par gange mistede lidt momentum. Desværre kan jeg også godt komme på en 3-4 numre, som jeg synes manglede i setlisten. Men bortset fra det, så var det gedigen underholdning og der er ingen tvivl om, at Steel Panther leverer varen musikalsk og teatralsk. De kører stilen helt ud, som for eksempel basisten, der bruger tiden mellem numrene på at smukkesere sig med sit lille lyserøde spejl, læbestift og hårspray. Han spillede naturligvis også med lyserøde plektre… hvad ellers? 😀

Manglende numre til trods så har jeg stadig en seriøs omgang tinitus i dag, nakken er øm, og min stemme er hæs. Så har det været en god aften. Og som Satchel, guitaristen proklamerede allerede efter to numre:

Vi har kun været i gang i 10 minutter, og vi er allerede blandt top 100 heavy metal bands i Danmark!

😀

Jeg har fundet følgende klip på YouTube der vist meget godt beskriver stemningen til koncerten.

10 tanker om “Steel Panther”

 1. Jeg kender desværre ikke Steel Panther (måske er jeg blevet hægtet af!), men det første citat lyder som noget, der også kunne være kommet fra Sid Vicious eller en anden af de gode gamle. Herligt, at nogen stadig tør sige den slags. 🙂

 2. Nej hvor fedt! Måske ikke lige det, at du er blevet halvdøv i dagene efter. Men engang imellem føles det helt afslappende ikke at skulle være intellektuel. Og lad ham så bare prale af sine 40 kvinder – den er der alligevel ingen, der tror på.

 3. Det er lige præcis dejlig afslappende og herligt befriet for politisk korrekthed. De siger tingene som de mener dem uden at bekymre sig om, om de træder nogen over tæerne.

  Enten kan man lide det… eller også hader man det. Det er lige min stil 🙂

 4. Helt enig. Igennem hele din barndom har du fået besked på at sidde korrekt ved bordet, sige undskyld hvis du kom til at bøvse, fået minuspoint hvis du ”kom til” at bande i klassen. Senere i dit voksenliv skal du ”være enig med” din arbejdsgiver, hvis du vil beholde din plads… Hvem ville ikke give 5 år af sit liv for bare en kort stund at kunne være politisk ukorrekt?

 5. Det handler om at være tro imod sig selv synes jeg.

  Politisk korrekthed er sådan en påtaget opførsel der mest af alt gælder om ikke at fornærme nogen, eller træde nogen over tæerne.

  Man kan ligeså godt indse først som sidst, at man ikke kan igennem livet og være venner med alle. Så hellere være glad og tro imod mig selv – og have “fjender”, end den modsatte 🙂

 6. ”Jeg er engang bollet 40 kvinder på stribe, men jeg tog mig en lur mellem nummer 17 og 18, så derfor har jeg skrevet dette nummer…” Hold fest en konge kommentar 😉

 7. Det lyder da ellers som et band der kan sætte fut i en bytur – Vil holde øje med hvornår de spiller næste gang – tak for tippet.

 8. Pingback: Party Like Tomorrow is the End of the World | Jans skarpe...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *